PROJECT HERO: LAND ROVER I CRVENI KRIŽ

PROJECT HERO: LAND ROVER I CRVENI KRIŽ

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) dizajnirao je i konstruirao jedinstvenu verziju novog Land Rovera Discovery koji koristi austrijski Crveni križ. ‘Project Hero’ bio je predstavljen svjetskim medijima prvi puta na Geneva Motor Showu.


Project Hero je napredno komunikacijsko vozilo, stvoreno da podrži partnerstvo Jaguar Land Rovera s Međunarodnom federacijom Crvenog križa i Udrugama Crvenog polumjeseca (IFRC), najveće humanitarne mreže u svijetu. SVO je surađivao s austrijskim Crvenim križom kako bi razvio jedinstveni Land Rover koji će biti testiran od njihovih timova za hitnu podršku. Nadamo se da će pomoći Crvenom križu u spašavanju života omogućavajući brži put hitnih timova do mjesta nesreće.


Land Rover podržava Crveni križ od 1954. i dobavio je 120 vozila IFRCu za korištenje u svim kutovima planeta. Project Hero je prvi s dronom montiranom na krovu. Potpuno integrirani sustav sletanja opremljen je tehnologijom za samocentriranje i magnetsko zadržavanje i prvi je u svijetu koji omogućava dronovima sletanje na Project Hero kada je vozilo u kretanju.CRVENI KRIŽDron poboljšava ionako izvanredne sposobnosti novog Discoveryja. S dronom u zraku, snimke u živo mogu biti prenesene do hitnih timova Crvenog križa, pomažući im da brže i učinkovitije odgovore na proklizavanje terena, zemljotrese, poplave i lavine. Dramatične promjene terena mogu učiniti mape nepotrebnima, što povećava opasnost i težinu pronalaska i spašavanja preživjelih, tako da će ptičje oko drona omogućiti spasiocima istraživanje mjesta nesreće sa sigurne udaljenosti.


John Edwards, Jaguar Land Rover Special Operations Managing Director, rekao je: “Land Rover i tim SVO inženjera i dizajnera su ponosni što mogu podržati nevjerovatan humanitarni rad IFRCa i njegovih članica."


“Novi Discovery je izvanredan all-terrain SUV, i Project Hero je optimalna kombinacija poboljšane sposobnosti i inovativne tehnologije. Nadamo se da možemo pomoći Crvenom križu u spašavanju života u hitnim situacijama.”CRVENI KRIŽDr Jemilah Mahmood, IFRC Under Secretary General for Partnerships, rekao je: “Zahvalni smo Land Roveru na njihovoj velikodušnoj podršci tijekom prošlih 60 godina i ponosni smo na naše ambiciozno globalno partnerstvo koje je promijenilo živote milijuna ljudi na četiri kontinenta."


“Partnerstvo podržava zajednice diljem svijeta kako bi postale otpornije u slučajevima prirodnih nesreća kao što su monsuni, poplave i zemljotresi.


“Project Hero kombinira najbolju ekspertizu Crvenog križa i Jaguara Land Rovera kako bi kreirao uistinu jedinstveno vozilo, koje će nadamo se biti sposobno učiniti razliku prilikom akcija spašavanja u najtežim oolnostima.”CRVENI KRIŽProject Hero bazira se na 3.0-litarskoj TD6 verziji motora novog Land Rovera Discovery. Dodatno na jedinstvenoj dronskoj tehnologiji isporučene u Project Hero, stražnji dio unutrašnjosti ovog specijalnog vozila je također opremljen:


- težak klizni pod u stražnjem prtljažniku, koji se može primjeniti kao dodatna radna površina ili kao zaštita tereta nošenog ispod

- razdjelna ploča iza stražnjih sjedala koja omogućava dodatne točke pričvršćivanja za opremu

- strateški postavljeno LED osvjetljenje za bolju vidljivost noću

- inovativne točke napajanja koje prihvaćaju različite utičnice iz različitih regijaProject Hero je također opremljen radio opremom s nekoliko frekvencija omogućavajući kontakt u različitim situacijama


Project Hero bit će baziran u školskom centru austrijskog Crvenog križa u Erzbergu, u planinskoj Eisenerz rudarskoj regiji, i u Beču, tijekom 12 mjeseci, počinjući od lipnja 2017. Dron će se koristiti za simulacije kako bi se razvile nove i inovativne tehnike za spašavanje prilikom nesreća i testiranja složenih scenarija prirodnih katastrofa, uključujući noću i u gustim šumama. Project Hero će se također koristiti kada Crveni križ pruža hitnu pomoć tijekom prirodnih katastrofa, kao što su jak snijeg ili poplave, ili nesreće.