DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE

DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE

SAMOPOUZDANI GDJE GOD DA IDETE

Gdje god vas avantura odvede, život s električnom energijom nema granica.

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI SU VRHUNAC U GRADU

S električnim dometom do 68 km (42 milje)†, električni hibrid Range Rover Evoque, primjerice, može pokriti većinu vaših kraćih dnevnih putovanja s jednim punjenjem i s nula ispušnih emisija. Budući da je električna energija obično jeftinija po kilometru, može vam usput i uštedjeti novac.
ELEKTRIČNI AUTOMOBILI SU VRHUNAC U GRADU

KOLIKO DALEKO MOGU IĆI NA ELEKTRIČNI POGON?

Istražite električni domet najnovije Land Roverove električne hibridne obitelji.

NOVI NEW RANGE ROVER električni hibrid

NOVI NEW RANGE ROVER električni hibrid

Vrhunski Range Rover. EV domet do 113 km (70 milja)‡ ††.
NOVI RANGE ROVER SPORT Električni hibrid

NOVI RANGE ROVER SPORT Električni hibrid

Instinktivan, upečatljiv, beskompromisan. EV domet do 115 km (71 milja)‡††.
RANGE ROVER VELAR Električni hibrid

RANGE ROVER VELAR Električni hibrid

Upečatljiv, svestran Range Rover. EV domet do 61 km (38 milja)‡ †.
RANGE ROVER EVOQUE Električni hibrid

RANGE ROVER EVOQUE Električni hibrid

Kompaktni urbani Range Rover. EV domet do 62 km (39 milja)‡ †
DISCOVERY SPORT Električni hibrid

DISCOVERY SPORT Električni hibrid

Svestrani kompaktni SUV. EV domet do 60 km (37 milja)‡ ††
DEFENDER Električni hibrid

DEFENDER Električni hibrid

Najsposobniji Land Rover.
EV domet do 51 km (32 milja)‡ ††.

ZAŠTO JE STVARNI ELEKTRIČNI DOMET ČESTO MANJI OD OGLAŠENOG?

Oglašene količine omogućuju vozačima usporedbu dva automobila u istim uvjetima. Kako bi se to omogućilo, svi proizvođači provode ispitivanja prema istom postupku WLTP (World Light Harmonized Test Procedure) i navode te brojke.

U usporedbi s kontroliranim uvjetima i temperaturama u postupku WLTP, u stvarnim uvjetima vaš će se domet razlikovati na temelju čimbenika koji uključuju brzinu, vanjske temperature i težinu koju prevozite.
ZAŠTO JE STVARNI ELEKTRIČNI DOMET ČESTO MANJI OD OGLAŠENOG?

KAKO MOGU NAJVIŠE MOGUĆE POVEĆATI SVOJ EV DOMET?

Na EV domet obično utječu stvarni uvjeti vožnje. Uz pristup kućnom punjenju, domet bi rijetko trebao predstavljati problem za lokalna putovanja, ali postoje i neki jednostavni načini za najviše moguće povećanje vašeg EV dometa svaki dan.

PRETKONDICIONIRANJE

PRETKONDICIONIRANJE

Pretkondicioniranje vam omogućuje zagrijavanje ili hlađenje kabine i baterije dok je vaš Land Rover uključen u struju. Time se koristi energija iz električne mreže i čuva energija u bateriji kako bi se domet vožnje povećao na najveću moguću mjeru.
BRZINA VOŽNJE

BRZINA VOŽNJE

Putovanje ujednačenim tempom – umjesto čestih, velikih ubrzanja i snažnog kočenja – pomoći će u očuvanju vašeg električnog dometa.
ECO NAČIN RADA

ECO NAČIN RADA

ECO način rada je jednostavan način optimiziranja dometa tijekom putovanja. Prilagođava neke od postavki uključujući temperaturu i recirkulaciju zraka u kabini radi uštede energije i najvećeg mogućeg povećanja dometa.
REGENERATIVNO KOČENJE

REGENERATIVNO KOČENJE

nakon što podignete nogu s papučice ubrzanja, inteligentni sustav regeneracijskog kočenja udobno usporava vozilo dok konvertira generiranu snagu kako bi optimizirao domet baterije. Primjena kočnice povećava količinu prikupljene snage.

NASTAVITE ISTRAŽIVATI ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

Istražite našu ponudu električnih i električnih hibridnih vozila koja predstavljaju našu suvremenu viziju Land Roverovih sposobnosti i modernog luksuza.
TEHNOLOGIJA BATERIJA U ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

TEHNOLOGIJA BATERIJA U ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

Saznajte o istrajnoj tehnologiji koja pokreće naša vozila i načinu na koji pokreće našu održivu strategiju.
PUNJENJE

PUNJENJE

Od vremena punjenja do uštede troškova, aznajte sve što trebate znati o punjenju svojeg vozila kod kuće ili na odredištu.

Podaci o EV dometu temelje se na proizvodnom vozilu na standardiziranoj ruti. Ostvareni domet razlikovat će se ovisno o vozilu i stanju baterije, stvarnoj ruti te okruženju i stilu vožnje.

Navedene količine izračunate su prema NEDC2 na temelju službenih ispitivanja proizvođača prema WLTP-u u skladu sa zakonodavstvom EU-a s potpuno napunjenom baterijom. Samo u svrhu usporedbe. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO2, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su stil vožnje, okolišni uvjeti, opterećenje, oprema kotača i dodatna oprema. NEDC2 označava količine izračunate korištenjem Vladine formule za količine prema WLTP-u koje su ekvivalentne količinama prema starim ispitivanjima prema NEDC-u. Tada se može primijeniti ispravan porezni postupak.

††Prikazane količine rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonodavstvom EU-a s potpuno napunjenom baterijom. Samo u svrhu usporedbe. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO2Podaci o CO, ekonomičnosti potrošnje goriva, potrošnji energije i dometu mogu se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su stil vožnje, okolišni uvjeti, opterećenje, oprema kotača, ugrađeni dodaci, putna ruta i stanje baterije. Podaci o dometu temelje se na proizvodnom vozilu na standardiziranoj ruti.