NAPREDNI SUSTAVI POMOĆI VOZAČU (ADAS)

OVE OPCIJSKE FUNKCIJE SU DOSTUPNE ZASEBNO ILI KAO DIO PAKETA ZA POMOĆ VOZAČU. PAKETI I FUNKCIJE OVISE O VOZILU
Evoque vozi gradskom cestom

ZNAČAJKE VOŽNJE

Prilagodljiva funkcija koja objedinjuje četiri funkcije za Pomoć vozaču: Upozorenje na prednji sudar, Pomoć u prometnom traku, Upozorenje na ograničenje brzine i Obavijest o ograničenju brzine.

Uvećani pogled na brzinomjer
Uvećani pogled na brzinomjer

ZNAČAJKE VOŽNJE

InControl uključuje standardne i opcijske funkcije za Pomoć vozaču koje vam pomažu da u najvećoj mogućoj mjeri izvučete koristi od svojega Land Rovera, jer pružaju najsigurniju moguću vožnju uvijek kada ste u pokretu. Obratite se svom ovlaštenom prodavaču da biste otkrili za sebe najbolje opcije.

Ilustracija za Prilagodljivi tempomat

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Odredite brzinu svoje vožnje i udaljenost od vozila sprijeda, tako da se vaše vozilo automatski prilagođava usporavanju prometa.
Ilustracija za Kočenje u nuždi

KOČENJE U NUŽDI

Sustav Kočenje u nuždi može pomoći u sprječavanju sudara s drugim vozilima, pješacima ili biciklima. Prikazuje upozorenje u slučaju nadolazećeg sudara i automatski aktivira kočnice ako se ništa ne poduzme.
Ilustracija za Pomoć pri zadržavanju u prometnom traku

POMOĆ PRI ZADRŽAVANJU U PROMETNOM TRAKU

Sustav Pomoći pri zadržavanju u prometnom traku otkriva ako vaše vozilo nenamjerno krivuda iz vaše trake te primjenjuje korektivni okretni moment na kolo upravljača, potičući vas da svoje vozilo vratite u traku.
Ilustracija za Pomoć za mrtvi kut

POMOĆ ZA MRTVI KUT

Pomoć za mrtvi kut2 pomaže vam da sigurnije mijenjate vozni trak, osvjetljavajući malo upozoravajuće svjetlo u retrovizoru ako vaše vozilo otkrije neko drugo vozilo u vašem mrtvom kutu. Dodatna korekcija upravljanja potiče vas da udaljite svoje vozilo ako se otkrije mogućnost sudara.
Land Rover Stilizirani prikaz za Prepoznavanje prometnih znakova

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA I PRILAGODLJIVI GRANIČNIK BRZINE

Jasno prikazuje ograničenja brzine i znakove zabrane pretjecanja na instrumentnoj ploči ili opcijskom Prikazu na vjetrobranskom staklu. Kada je aktiviran, Prilagodljivi graničnik brzine koristi sustav za Prepoznavanje prometnih znakova 3 kako bi prikladno uskladio brzinu vašega vozila.
Land Rover Stilizirani prikaz za Monitor za praćenje stanja vozača

SUSTAV ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA

Monitor stanja vozača otkriva počinjete li se osjećati zamoreno dok prati pokrete upravljača te aktivnosti kočnice i papučice ubrzanja kako bi vas rano upozorio da vam treba predah.
Land Rover Stilizirani prikaz za Monitor stražnjeg sudara

MONITOR STRAŽNJEG SUDARA

Monitor stražnjeg sudara može otkriti da vozilo koje se približava straga ne usporava i predstavlja potencijalnu prijetnju od sudara. Sustav će tada pokušati upozoriti vozača da koči automatskim bljeskanjem upozoravajućim svjetlima.

FUNKCIJE ZA PARKIRANJE

Pomažu vam pri upravljanju da svojim Land Roverom uđete u najskučenije parkirno mjesto. Obratite se svom ovlaštenom prodavaču da biste otkrili za sebe najbolje opcije.

Defender sustav pomoći pri parkiranju

3D SURROUND KAMERA

3D Surround kamera pomaže vam da vidite više. Nove 3D vanjske perspektive s pogledom od 360° iznad vašeg vozila olakšavaju upravljanje, dok vam pregledi izvan ceste, uključujući inovativni Pregled tla ClearSight, pružaju samopouzdanje pri savladavanju različitih podloga.
Ilustracija za Prednju i stražnju pomoć pri parkiranju

PREDNJA I STRAŽNJA POMOĆ PRI PARKIRANJU

Još više olakšava upravljanje. Senzori smješteni u prednjem i stražnjem odbojniku aktiviraju se ručno ili kada je odabrana vožnja unazad. Dok parkirate, prikaz na Dodirnom zaslonu i zvučna povratna informacija pokazuju koliko ste blizu preprekama.
Ilustracija za Monitor prometa iza vozila

MONITOR PROMETA IZA VOZILA

Monitor prometa iza vozila upozorava vas na vozila, pješake ili druge opasnosti koje se približavaju s bilo koje strane. Napose korisno pri izlasku unatrag s parkirnog mjesta.
Ilustracija za Monitor slobodnog izlaska

MONITOR SLOBODNOG IZLASKA

Monitor slobodnog izlaska pomaže u čuvanju sigurnosti putnika dok izlaze iz vozila jer svjetlosnim upozorenjem na vratima naznačuje ako otkrije približavajuću opasnost, kao što su vozila u prolazu i biciklisti.

KREIRAJTE SVOJ AUTOMOBIL

Kreirajte svoje vozilo prema svojim potrebama.

Range Rover

NOVI RANGE ROVER

Profinjenost i luksuz bez premca.
Range Rover Sport

RANGE ROVER SPORT

Instinktivan. Upečatljiv. Beskompromisan.
Range Rover Velar

RANGE ROVER VELAR

Avangardni Range Rover.
Range Rover Evoque

RANGE ROVER EVOQUE

Vrijeme je za odvažan iskorak.
Discovery

DISCOVERY

Najsvestraniji SUV sa sedam sjedala.
DISCOVERY SPORT

DISCOVERY SPORT

Svestrani kompaktni SUV.
DEFENDER

DEFENDER

Sposoban za velike stvari.
Range Rover

NOVI RANGE ROVER

Profinjenost i luksuz bez premca.
Range Rover Sport

RANGE ROVER SPORT

Instinktivan. Upečatljiv. Beskompromisan.
Range Rover Velar

RANGE ROVER VELAR

Avangardni Range Rover.
Range Rover Evoque

RANGE ROVER EVOQUE

Vrijeme je za odvažan iskorak.
Discovery

DISCOVERY

Najsvestraniji SUV sa sedam sjedala.
DISCOVERY SPORT

DISCOVERY SPORT

Svestrani kompaktni SUV.
DEFENDER

DEFENDER

Sposoban za velike stvari.

1Važno: vozila na tržištima GSR II i/ili tržištima NCAP vratit će se u način rada High pri svakom ciklusu paljenja. Na tržištima koja nisu GSR II i/ili NCAP, odabrani način rada za pomoć u vožnji ostaje u memoriji vozila i ne mijenja se ciklusom paljenja. Bez obzira na tržište, vozilo će zapamtiti postavke koje je odabrao vozač u načinu rada Custom. GSRII (Opća sigurnosna uredba II) je sigurnosni propis koji je 2022. stupio na snagu za nove modele i bit će mjerodavan za modele koji su već stavljeni na tržište u 2024.
2Sustav pomoći za mrtvi kut može pomoći u sprječavanju sudara. Ako vaše vozilo otkrije drugi automobil u vašem mrtvom kutu kada počnete mijenjati trake, dodatna korekcija upravljanja potiče vas da skrenete svoje vozilo ako se detektira potencijalni sudar.
3Dostupno samo uz Pivi Pro.  

Za više informacija, molimo vas da preuzmete i koristite aplikaciju iGuide.
Preuzmite iGuide za Apple.
Preuzmite iGuide za Android..  

Opcijske značajke i njihova dostupnost mogu se razlikovati ovisno o specifikacijama vozila (modelu i pogonskom sklopu) i tržištu, ili je za njihovo postavljanje potrebna ugradnja drugih funkcija. Molimo vas da se za više pojedinosti obratite svom lokalnom Ovlaštenom prodavaču, ili konfigurirajte svoje vozilo putem interneta.  

Vozači bi trebali koristiti funkcije unutar automobila samo u za to sigurnim uvjetima. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.