TOUCH PRO AND TOUCH PRO DUO FAQS

MOLIMO VAS ODABERITE KATEGORIJU NIŽE

POVRATAK NA INCONTROL SUPPORT
OPĆENITO
Koja je razlika između Touch Pro i Touch Pro Duo?

Touch ProDuo je naš najnoviji informatički sustav. Slično sustavu Touch Pro, Touch Pro Duo s gornjim zaslonom sustava koji se nalazi tamo gdje se većina funkcija kontroliraju, uključujući navigaciju, telefon, medije, kamere, parking, podešavanje sustava, oblikovani početni zasloni i sve ostale dodatne značajke i aplikacije.
Glavna razlika u sustavu Touch Pro Duo je uvođenje drugog 10” zaslona na dodir. Ovime se mogu kontrolirati više značajki,poput poešavanje klimatizacije te klimatiziranih i masažnih sjedala. Također. pruža vam veću fleksibilnost,-na primjer, možete koristiti navigacijski sustav na gornjem zaslonu dok na nižem zaslonu imate reprodukciju medija.
Također sadrži ‘Widget’ značajke, koje kontroliraju vaš mobilni telefon i medije.To vam omogućuje brz i lagan pristup nekih od najčešće korištenih funkcija kao što su zadnji kontakti, glasovna poruka i bez glasa, ne prekidajući gornji zaslon.

Koje su glavne razlike između Touch i Touch Pro?

Touch Pro je naš najnoviji informatički sustav. Iako na prvi pogled može izgledati sličan sustavu Touch - to je potpuno novi sustav razvijen ekskluzivno sa strane Land Rover-a s vodećim industrijskim tvrtkama kao što su Intel, HERE [Autonavi za Kinu, NNG za Japan], Nuance i Meridian.
Slijedi lista samo nekih od razlika između Touch i Touch Pro:
Nove interakcijske značajke
Zaslon s više točaka dodira i pokret prstohvata za funkciju zumiranja u raznim značajkama
Dijalog prirodnim glasom (English (UK, US) & Mandarin)
Nove personalizirane značajke
Više početnih zaslona prilagodljivi korisniku
Veći izbor postavki/prilagodbi za korisnika
Nove multimedijske opcije
10GB prostora za spremanje medija materijala
CD/DVD drive
Nova 'More Like This' Land Rover značajka koja automatski kreira play listu na osnovi pjesme koja se trenutno izvodi Music Queue značajka olakšava dodavanje pjesama na vašoj play listi bez ometanja pjesme koja se trenutno izvodi USB 3.0, HDMI i MHL podrška (samo sa sustavima Connect Pro i Rear Seat Entertainment)
Nadogradnja na InControl Connect Pro omogućava vam slijedeće nove funkcije:
Pokret prstohvata za funkciju zumiranja mape
Vođenje od vrata do vrata i planiranje rute pomoću Route Planner aplikacije i internet stranice Android & Apple iOS (s Connect Pro)
Commute način rada koji uči vaša redovna putovanja i automatski pokazuje vaše predviđeno vrijeme dolaska na osnovi stanja u prometu na vašoj ruti
Fuel finder pokazuje pumpe tijekom rute s cijenama goriva
Arrival način rada prikazuje pogled ceste od 360 stupnjeva (gdje je podržan) kako se približavate destinaciji
Parking značajka pronalazi parkirne garaže u blizini vaše destinacije i obaviještava vas o slobodnim mjestima, gdje je moguće
Real Time Traffic pruža napredne informacije stanja u prometu u odnosu na uobičajene sustave informiranja na bazi radia
Podjelite vaš ETA s kontaktima preko email/SMS poruka s automatskim obnavljanjem prilikom kašnjenja
Live search koristi podatke TripAdvisor-a (gdje je podržan) i drugih izvora kako bi prikazao preglede mjesta koje vas zanimaju
One box unos pretraživanja, adrese i poštanskog broja
Alternativni pogledi mapa, uključujući satelitski prikaz
Touch Pro također nudi podršku za puno opcija, uključujući:
Virtual Instrument Display s 3D Map View prikazom na cijelom zaslonu
MeridianTM Sound Systems od 380W through do 1300W
Digital Television
Rear Seat Entertainment

Kako mogu konfigurirati /dodati podesivu početnu stranicu?

Da biste dodali shortcut/widget pritisnite i držite vaš prst na praznom dijelu početne stranice. Da biste pomjerili shortcut/widget jednostavno dodirnite prikazanu ikonu na dnu zaslona na dodir. Dodirnite + da biste odabrali mjesto na kojem želite postaviti shortcut/widget. Da biste izbrisali shortcut/widget, povucite ga na dnu zaslona na dodir, gdje će pojaviti velika traka za brisanje. Da biste pomjerili shortcut/widget između početnih stranica, povucite ga do kraja zaslona - tada je prikazan slijedeća/prethodna početna stranica. Oslobodite pritisak na shortcut-u/widget-u na željenoj poziciji. Promjenjivi shortcut/widget mogu promijeniti veličinu klikanjem ikone za promjenu veličine u donjem desnom kutu shortcut/widget načinu prikazivanja.Molimo vas zabilježite da možete konfigurirati/prikazati prilagodljive početne stranice kada je vaše vozilo nepomično.

Zašto ne mogu promjeniti veličinu widget-a/shortcut-a na prilagodljivoj početnoj stranici?

Ne svi shortcut-i/widget-i mogu promijeniti veličinu dok neki mogu imati ograničene mogućnosti promjene veličine. To je zbog toga kako se ne bi promijenila funkcija shortcut-a/widget-a - kao npr. čineći je premalom.

Kreirao sam vlastitu početnu stranicu-mogu li je postaviti kao zadanu početnu stranicu?

Da, moguće je postaviti vašu početnu stranicu tako da se uvijek vraćate tamo kada pritisnete dugme doma. Odite na settings > Home settings.Pritisak dugmeta home dvaput omogućava vam pregled svih stranica uključujući prikaz specijalnih značajki. Jedan pritisak dugmeta home vratit će vas na vašu zadanu početnu stranicu. Ova funkcija omogućava brži pristup posebnim stranicama kada su jednom dodane višestruke početne stranice.

Koliko početnih stranica mogu kreirati?

Možete kreirati do 4 nove početne stranice dodatno na tvornički postavljenoj početnoj stranici.

Mogu li prilagoditi tvorničku početnu stranicu?

Ne, nije moguće prilagoditi ovu stranicu.

Mogu li koristiti vlastitu pozadinu?

Trenutno možete odabrati samo instalirane pozadine.

Koja je funkcija malih četvrtastih ikona unutar svakog kvadranta početne stranice?

Mala četvrtasta ikona postavljena na strani panela glavnih značajki, omogućuje prečac prema posebnim funkcijama. Na primjer vaše glasovne poruke, kontrole sjedala, podešavanje/otkazivanje navigacije, sviraj/pauza itd., ovisno o medijskom izvoru koji koristite.

Koje funkcije mogu biti upravljane pomoću kontrola na upravljaču?

Ovisno o specifikaciji vašeg auta, slijedeće Touch Pro značajke mogu se koristiti pomoću upravljača:
Kontrola jačine zvuka sustava Media, Phone, Park Distance Control, Navigation guidance i Voice Recognition povratne informacije.
Možete prelaziti preko vrsti medija pomoću dugmeta za način rada - na primjer TV, Radio, Bluetooth Media, iPod, USB, ovisno o specifikaciji auta i dostupnih izvora u to vrijeme.
Lijeve/desne kontrole mogu se koristiti za promjenu pjesama i omiljenih TV kanala/radio stanica. Zabilješka: dugi pritisak lijevog/desnog dugmeta počinje pretragu radio stanica.
Korištenjem novog Virtual Instrument Display zaslona također je moguće odabrati izvor medija, omiljene TV/radio stanice ili izabrati s liste posljednih telefonskih poziva. Da biste to učinili, pritisnite Menu/OK dugme na upravljaču i pomaknite se do odgovarajuće opcije, kao npr. Favourites, Source, Recents. Kliknite na Menu/OK da biste odabrali podizbornik. Korištenjem kontrola gore/dolje na upravljaču jednostavno se pomaknite do stavke koju želite i kliknite na Menu/OK kako biste odabrali broj, favorita ili izvor.

Do koliko TV/Radio favorita mogu pristupiti izravno preko izbornika na instrument ploći pomoću kontrola na upravljaču?

Vaših prvih 14 favorita mogu biti odabrani preko Virtual Instrument Display. U slučaju da vaš favorit nije dostupan, možete preurediti listu kada je vaš auto nepokretan.

Izvori u media player-u ponekad su prikazani na različitim pozicijama, zašto je to tako?

Izvori prikazani u media player-u baziraju se na one koje su tog trenutka dostupni, bilo fizički ili bežično. Kako se oni mogu razlikovati od putovanja do putovanja, izvori su dinamično postavljeni na osnovi korištenja. Radio je uvijek postavljen u gornjem kutu. Na strani Radio-a uvijek je prikazan posljednji korišteni izvor i tako dalje. U slučaju da je izvor nedostupan onda nije prikazan. Na primjer ako USB ključ trenutno nije umetnut neće se prikazati na listi medija izvora.

Kako mogu ponoviti sve pjesme/cijeli album?

To će se dogoditi automatski. Funkcija ponavljanja je uvijek uključena, što je razlog zašto je ‘Repeat the Current Song’ jedina raspoloživa opcija.

Ukoliko odlučim prodati svoj automobil, kako mogu obrisati moje osobne podatke?

Najprije izađite iz svakog računa koji je povezan s vašim autom. Onda izbrišite sve profile i očistite vašu povijest pretraživanja. Opcije kako to napraviti nalaze se u postavkama Navigation i Live.

Nakon vožnje unatrag i onda vožnje naprijed, Park Distance Control zaslon pojavljuje se na zaslonu na dodir- kako ga mogu sakriti?

Kako biste privremeno smanjili prozor ali zadržali zvučna upozorenja - dodirnite križ u gornjem kutu Park Distance Control prozora.Da bi potpuno onemogućili Park Distance Control dodirnite Park Distance Control dugme. Ovisno o vašem autu, ovo dugme će se nalaziti ili na dnu zaslona na dodir ili na konzoli iznad glave. Kada se brzina vašeg auta poveća iznad 11mph/ 16 km/h Park Distance Control će se automatski isključiti.

Mogu li podesiti jačinu zvuka navigacije i Park Distance Control upozorenja?

Da, svi izvori zvuka sustava Touch Pro mogu biti podešeni na vašu željenu jačinu zvuka. Dok je zvučni izvor aktivan, jednostavno podesite glavnu kontrolu jačine zvuka sve dok ne postignete željenu razinu. Napomena: Neki izvori imaju minimalnu jačinu zvuka kako bi osigurali da odgovarajuće sigurnosne funkcije sustava budu uvijek čuveni.

Mogu li omogućiti zvučna upozorenja o prometu emitirana od lokalnih radio stanica?

Da, odite na Settings > All settings > Features > Media settings > AM FM Radio

Zašto ne postoji mogućnost promjene postavki vremena?

Vrijeme je automatski sinkronizirano s GPS satelitima na osnovi trenutne lokacije vašeg auta. Stoga, dok vozite između vremenskih zona ili GMT Daylight promjene vremena, sustav će se automatski ažurirati. Ovo osigurava da Real Time Traffic Information sustav radi što je točnije moguće - osiguravajući točne informacije za vrijeme vašeg putovanja.

Ovisno o značajki koju koristim, klikanjem dugmeta za podešavanje aktiviraju se različite opcije-zašto je tako?

Htjeli smo omogućiti lakši pristup općenitom podešavanju kao i brži pristup nekim češće korištenim postavkama, kao zaslona i audia. Zbog toga, ikona postavki (dva zupčanika) postavljena je na dnu zaslona na dodir svake glavne funkcije. Dodirivanjem ovog dugmeta prikazuje se zaslon postavki te funkcije.Jedno dugme u gornjem dijelu mijenja se sukladno korištenom funkcijom u tom trenutku. Na primjer, ako koristite funkciju Navigation, prikazat će se postavke Navigation. Na dnu se nalaze kontrole za isključivanje automatske jasnoće zaslona na dodir ili za njezino potpuno isključivanje. Dva velika dugmeta u donjem dijelu omogućavaju pristup All settings i Audio settings.

Zašto se stražnja kamera uvijek pokaže kad odaberem vožnju unatrag-zašto se ne prikaže kamera od 360 stupnjeva ako je to bila moja zadnja korištena opcija?

To je zbog sigurnosnih razloga. Kut pogleda stražnje kamere je puno širi prilikom uporabe nego pojedinačan pogled kamere. Stražnja kamera je također učinkovitija prilikom upozoravanja o nadolazećim vozilima koja su izvan vašeg vidnog polja.

Koje funkcije mogu kontrolirati pomoću novog sustava prepoznavanja glasa?

Novi sustav prepoznavanja glasa Land Rover-a omogućava sigurniji pristup vašim medijskim i telefonskim sustavima. Da biste aktivirali prepoznavanje glasa, pritisnite dugme za prepoznavanje glasa na upravljaču.

Zašto sustav prepoznavanja glasa ne prepoznaje određene radio stanice?

To se može dogovditi kada nekoliko radio stanica imaju slično ime. U ovom slučaju sustav će prikazati listu mogućih stanica za odabir. Jednostavno dodirnite ime vaše stanice ili pročitajte broj linije. Također, možete probati reći cjelosno ime stanice, npr. ‘Podesite na BBC Radio 1’, nego samo ‘Podesite na Radio 1’. Isto tako, možete kreirati glasovne oznake za sve vaše omiljene stanice.

Zašto ne mogu koristiti sustav prepoznavanja glasa za kontrolu klimatizacije?

Sustav prepoznavanja glasa Land Rover-a bio je dizajniran kako bi pomogao eliminirati zadatke koji bi inače zahtijevali više koraka. U većini slučajeva kontroliranje klimatizacije zahtijeva jedan pritisak dugmeta - glasovna kontrola bila bi kompliciranija za ovu interkaciju.

Mogu li promijeniti jezik sustava prepoznavanja glasa?

Jezik glasa postavljen je sukladno jeziku sustava. Da biste odabrali drugi jezik sustava za prepoznavanje glasa, jednostavno odaberite jedan od različitih jezika sustava iz izbornika postavki auta.

Postavke za prepoznavanje glasa pokazuju kontrole za potvrdnu i povratnu informaciju, koje su one?

S aktiviranim ‘voice command confirmations’ sustav prepoznavanja glasa potvrđuje vaš glasovni zahtjev ponavljajući uputu. Na primjer nakon izgovaranja ‘Call home’ sustav kaže ‘Calling home’. Njegovo deaktiviranje ubrzava izvršavanje traženog zadatka.S aktiviranim ‘voice feedback’ sustav od vas traži sljedeći zadatak. Deaktiviranjem ove funkcije, nakon vašeg privikavanja sustavu, ubrzat će vrijeme interakcije.Molimo vas zabilježite da nakon deaktiviranja ’voice feedback’ funkcije sustav od vas može tražiti dalje upute u određenim situacijama.

Koje internetske tražilice i operativni sustavi su podržani među brojnim aplikacijama i dostupnim web stranicama?

InControl Apps smartphone app: Android 4.2 ili noviji Apple iPhone 5ili noviji. Route Planner app: Android 4.3 ili noviji Apple iPhone 4s ili noviji running iOS 8.0 ili kasnije.Route Planner web-stranica: Internet Explorer 9, 10, 11, Firefox 36, 37, Chrome 37, 38, Safari 7.1, 8. Operativni sustavi podržani za Route Planner web-stranice : Windows 7, 8, 10 Mac OSX Mavericks ili noviji.

Kako mogu provjeriti dali je moj telegfon kompatibilan?
Kako mogu preuzeti aplikacije za pametni telefon?

Pretražite Apple App Store ili Android Play za sljedeće:
Remote App: Land Rover Remote
Apps: Land Rover Apps
Route Planner: Land Rover Route Planner

Koji je moj rezultat vožnje?

Vaš rezultat vožnje je spoj vašeg učinkovitog korištenja brzine auta, kočnica i gasa za određeno putovanje. Pojedinačni rezultat za broj okretaja motora, korištenja pedale gasa i kočnica pomoći će vam razumjeti gdje promijeniti vaš stil vožnje da biste postigli bolji rezultat vožnje - što može dati veliki doprinos smanjivanju potrošnje goriva.

Zašto imam visoki rezultat vožnje a lošu potrošnju goriva?

U nekim slučajevima moguće je postignuti visoki rezultat vožnje na račun smanjenja MPG/ km/l - na primjer, kad vozite u teškim prometnim uvjetima. Ukoliko postignete 100% rezultat vožnje, to znači da ste dostigli najekonomičniju potrošnju goriva tijekom putovanja. Ukoliko vam je rezultat vožnje 50%, to pokazuje da ste postigli značajno bolju potrošnju goriva usvajajući različitiji stil vožnje.

Zašto je ponekad teško pritisnuti dugmad na gornjem dijelu web stranice?

Pokušajte malo zumirati unutra pritiskanjem dugmeta ‘+’ dvaput na zaslonu na dodir.

Dugme "back" ne vraća me uvijek na moju zadnju korištenu funkciju/ zaslon. Zašto je to tako?

Kako bi vam pomogao u upravljanju s manje koraka, InControl Touch Pro koristi hijerarhijsku logiku za dugme ‘back’ umjesto povijesnu. Ona vas vraća preko razina sustava, a ne vraćajući vas natrag do vaše zadnje funkcije.

NAVIGACIJA
Zašto ne mogu promijeniti pogled mape prema sjeveru?

Na osnovi našeg istraživanja, dizajnirali smo InControl Touch Pro sustav navigacije prema pogledu u smjeru vožnje. Velika većina korisnika želi ovaj pogled jer omogućava lakše tumačenje ceste koja se otkriva ispred vas. Mislimo da smo izbjegli potencijalnu konfuziju s time što nismo omogućili drugi pogled osim onog prema smjeru putovanja. Pogled prema smjeru putovanja može se kombinirati sa smjerom sjevera kako bi pokazali vašu trenutnu poziciju i destinaciju u kontekstu preostalog puta ili cijele rute. Dodatno, pretraživanja su uvijek prikazana u pogledu sa smjerom prema sjeveru kako bi omogućila uvid u vašu trenutnu lokaciju do destinacije. Privremena opcija s pogledom prema smjeru sjevera je također dostupna prilikom pretraživanja mape.

Kako mogu odabrati 3D pogled mape na virtual instrument display-u?

Pritisnite dugme Menu na upravljaču da biste došli do izbornika Settings. Onda odaberite izbornik Display Settings i dodirnite ‘maps’.Ako izbornik Display Settings nije prikazan, pomaknite se kroz podizbornike dok ne vidite ‘map’ opciju - ona već treba biti naglašena. Kliknite OK da biste je odabrali.

Zašto Virtual instrument display automatski prikazuje instrument ploču između putovanja?

Kako biste cjelosno bili obaviješteni o statusu vašeg auta u svezi razine goriva, ulja i bilo koje druge važne informacije.

Koja je razlika između različitih prikazanih opcija ruta?

Prva ruta je uvijek najbrža na osnovi informacija o prometu u realnom vremenu. U slučaju promjene uvjeta u prometu za vrijeme vašeg putovanja, sustav će vas automatski preusmjeriti. Ako odaberete drugu ili treću opciju (pod pretpostavkom da su dodatne rute bile na raspolaganju) i pogoršaju se uvjeti u prometu, sustav će vam ponuditi bržu alternativu - pritisnite "OK" kako biste ažurirali aktualnu rutu. Obično nema vremenske razlike u putovanju između druge i treće opcije ruta.

Ponekad informacija o ograničenju brzine prikazane na navigacijskom sustavu ne odgovara onoj na aktualnim prometnim znakovima, zašto je to tako?

Ako je vaš auto opremljen Traffic Sign Recognition sustavom, prikazana je kombinacija informacija sadržana u bazi mapa i vidljivih prometnih znakova. Ipak, u određenim situacijama, prometni znak može biti nevidljiv za kamere vašeg auta - na primjer, ako je prometni znak postavljen blizu križanja na sporednoj cesti. Ako vaš auto nije opremljen Traffic Sign Recognition sustavom tada prikazana ograničenja brzine bazirana su na informacijama iz baze mapa sukladno stanju na datum spremanja. Unatoč svim naporima da se pruže točne informacije, odgovornost poštivanja prometnih pravila ostaje isključivo na vozaču.

Zašto se navigacijska mapa prestaje micati kada koristim prstohvat pokret za zumiranje?

Čim počnete interakciju s mapom ona prelazi u ‘Explore’ način rada, što vam omogućava lociranje mjesta i provjeru rute ili prometa u okolici, itd. Način rada ‘Explore’ također uključuje opciju pogleda mape sa sjeverne strane. Mapa će se automatski vratiti u način ‘guidance’ nakon 60 sekundi ili kada pritisnete dugme natrag ili dodirnete strelicu navigacije. Map View bazira se na zadnjoj korištenoj 2D, 3D ili satelitskoj opciji.

Koliko točki puta mogu dodati tijekom rute?

Možete kreirati do 10 točki puta, uključujući vašu destinaciju. One su spremljene redoslijedom kojim ste ih dodali. Da biste ih preuredili, jednostavno dodirnite ikonu izbornika u donjem kutu mape i odaberite Edit.

Mogu li u ‘guidance’ načinu rada podesiti koja će se upozorenja javljati na rubu mape?

Da, možete podesiti koja upozorenja su prikazana odabirom Settings > Navigation settings > Alerts. Također možete dodrinuti svako upozorenje da biste ga isključili.

Why is the homescreen showing an estimated time of arrival (ETA) Zašto se na početnom zaslonu pojavljuje predviđeno vrijeme dolaska ( ETA ) za destinaciju koju nisam odabrao?

Ako ste aktivirali ‘Commutes’ u izborniku navigacije, destinacija će biti prepoznata kao ‘commute’ sukladno vašoj trenutnoj lokaciji i vremenu dana. Sustav navigacije predviđa da to može biti vaša potencijalna destinacija i zato ETA odgovara toj destinaciji.S aktiviranom opcijom commutes, sustav će vam prikazati ETA čak i kada niste odabrali destinaciju - obaviještavajući vas o bilo kojem potencijalnom događaju na vašoj omiljenoj ruti. Ako ponekad vozite drugom rutom do iste destinacije, sustav će naučiti i nju. Kada je spremljeno više ruta za jednu destinaciju, sustav će vam prikazati najbržu rutu i ETA na osnovi trenutnih uvjeta u prometu.Kada počinjete vaše putovanje ruta će biti prikazana kao linija na mapi, bez uputa za svaki zavoj - pretpostavlja se da poznajete vaš put. Ako se uvjeti prometa ipak pogoršaju i vi skrenete s vaše trenutne rute, kao i sa svake druge rute koju ste prije koristili do ove destinacije - sustav će vas pitati želite li se prebaciti na vođenje zavoj -po-zavoj. Ovo može biti osobito korisno ako se nalazite na nepoznatoj lokaciji.

Koliko putovanja trebam uraditi na istoj destinaciji kako bi funkcija Commute naučila moje putovanje?

Općenito, potrebno je uraditi dva putovanja do iste destinacije s iste polazne točke da bi se ‘commute’ naučio. Aktualno vrijeme također treba biti +/- 1 sat od naučenog vremena polaska.

Kako postavljam destinaciju?

Postoji nekoliko načina postavljanja destinacije s InControl Touch Pro.
1. Da biste pristupili opciji ‘Set Destination’ na početnom zaslonu, dodirnite ikonu ‘Set Destination’na navigacijskoj pločici. To će vas izravno odvesti do zaslona pretraživanja gdje možete unijeti poštanski broj, adresu ili ime mjesta u jednoj liniji.
2.Dodirnite dvaput ikonu Navigation na dnu zaslona na dodir. Ovo predstavlja prečac do zaslona za podešavanje destinacije. S ovog mjesta možete odabrati jednu od tri opcija: Address Entry (uključujući poštanski broj), Search ili Destinations.
Destinations mogu biti Home, Recent destinacije, Favourite destinacije, Shared destinacije ili Commutes.
Kada je ‘commute’ dostupan biti će prikazan na početnom zaslonu na navigacijskoj pločici. Ako je više od jednog ‘commute’ dostupan na osnovi vaše trenutne lokacije i vrijeme dana, prikazati će se ‘commutes available’. Dodirivanje navigacijske pločice odvest će vas
izravno do liste raspoloživih ‘commutes’.
4. Također možete odabrati destinaciju sa zaslona mape i dodirnuti dugme izbornika u donjem kutu mape. Ponovno će se pokazati tri opcije destinacije Address, Search i Destinations.
5. Isto tako možete slati mjesta ili destinacije do vašeg auta pomoću InControl Route Planner aplikacije za pametni telefon ili web-stranice. Mjesto ‘saved’ u Route Planner-u pojaviti će se u vašim omiljenim destinacijama kada se vaš auto spoji na internet i sinkronizira destinacije. Ako je na zaslonu otvoren Navigation kada je zaprimljena nova destinacija iz Route Planner-a, destinacija će se pojaviti kao pop-up izbornik. Dodirivanjem ‘use now’ destinacija će biti potvrđena u navigacijskom sustavu auta. Mjesta postavljena kao destinacija preko Route Planner-a pojavit će se u nedavnim destinacijama.

Zašto destinacija koju sam poslao mom automobilu nije se pojavila u njegovom navigacijskom sustavu?

Destinacije mogu biti primljene samo kada auto ima odgovarajuću podatkovnu vezu. U nekim slučajevima, čak i kada je sustav prikazan da je spojen, mobilna mreža može biti preopterećena, onemogućavajući zaprimanje destinacije. Destinacije zaprimljene od auta biti će prikazane samo kada koristite funkcije navigacijskog sustava. Destinacija će se tada prikazati kao ruta na rubu zaslona na dodir ili kao pop-up koji se treba potvrditi. Ako je destinacija zaprimljena od auta kada koristite ostale funkcije a ne navigaciju, destinacija može biti pronađena u nedavnim desinacijama.

Kako mogu vidjeti alternativne rute?

Jednom kada ste odabrali destinaciju, dodirnite ‘Route options’ da biste vidjeli zadanu rutu (na početku liste) i do dvije alternativne rute. Odaberite vašu omiljenu rutu i dodirnite start kako biste započeli vođenje.

Kako koristim funkciju za pretraživanje destinacija?

Jednostavno unesite mjesto, poštanski broj ili adresu u polje za pretragu. Čak i ako netočno unesete ime/adresu, funkcija pretraživanja će prepoznati lokaciju.Ako vaš auto ima podatkovnu vezu, pretraga će pristupiti najnovijim informacijama u oblaku kao i u bazi vašeg auta.

Koji je najučinkovitiji način pretraživanja destinacija?

Da biste uštedjeli na vremenu, pritisnite ikonu za skrivanje nakon unosa prvih 3-4 slova. To će prikazati listu mogućih lokacija. Kako prelazite preko liste, automatski će se ažurirati pogled mape tako da možete jednostavno vidjeti lokaciju u kontekstu vaše rute, destinacije ili trenutne pozicije.Kliknite željenu destinaciju da biste vidjeli pregled rute na mapi. Ako vaš auto ima podatkovnu vezu, prikazat će se pogled na razini ceste, ako je dostupan. Dodirivanjem ikone za cijeli zaslon u kutu slike, povećava se slika razine ceste. Funkcija pomicanja slike omogućava vam njenu rotaciju za 360 stupnjeva. Dodirivanjem ‘…’ daje vam se više informacija, uključujući detalji adrese i nedavno postavljene recenzije, ako su dostupne. Ovisno o vašoj destinaciji, mogu biti prikazane ocjene sa zvijezdicama na osnovi recenzija od stranica, kao TripAdvisor. Ako je destinacija parkiralište - i parkiralište podržava ovu informaciju - dodatni zaslon informacija će vas obavijestiti o cijenama i dostupnosti. Kada je funkcija Navigation Guidance aktivna, klikanjem na rub polja za pretraživanje omogućava vam traženje druge lokacije, bliske vašoj - na primjer restoran za ručak.

Zašto ne postoji opcija unosa kućnog broja,prilikom unosa poštanskog broja kod metoda unosa adrese?

Opcija unosa poštanskog broja pretražuje prvenstveno taj poštanski broj. Ipak, moguće je pretraživati koristeći ime ulice i kućni broj.

Zašto se ponekad pojavljuje ikona upozorenja za razinu goriva prilikom postavljanja destinacije?

Da bi vas upozorila da nemate dovoljno goriva da završite putovanje bez zaustavljanja na benziskoj pumpi.Da biste jednostavno planirali zaustavljanje za gorivo u vašem putovanju, dodirnite ikonu za gorivo. Tako će se pojaviti benziske pumpe tijekom vaše rute do točke gdje vam je potrebno nadolijevanje - također će vas obavijestiti o točnijem predviđenom vremenu dolaska (ETA).

Zašto se pločice na rubu glavnog zaslona navigacije gube kade se vozilo počne kretati?

Pločice na rubu glavnog zaslona navigacije dizajnirane su da vam pomognu prilikom planiranja vašeg putovanja, prije polaska.

Mogu li kod navigacije birati između muškog i ženskog glasa navigiranja?

Za većinu jezika da, odite na Settings > All settings > Language.

Ako koristim navigacijski sustav u načinu vođenja i tražim novu destinaciju, zašto mi sustav ne dopušta zamijeniti trenutnu destinaciju s novom koju sam tražio?

Odlučili smo da bi se dodavanjem opcije ‘replace current destination’ - imajući u vidu koliko često će se ova opcija koristiti - dobila nepotrebna dodatna složenost funkcije. Najbrži način unosa nove destinacije je otkazati vođenje pomoću navigacijskog izbornika i postaviti novu destinaciju.

Prilikom unosa adrese, zašto je uvijek potrebno najprije unijeti grad,a poslije ulicu?

Da biste brže pronašli ulicu koju tražite. Ulica s istim imenom često se nalazi u više gradova - unosom prvo imena grada vaša lista mogućih opcija ulica je reducirana.Ipak, moguće je unijeti mjesta ili adrese u jednoj liniji pomoću Search opcije.

Kako se obnavljaju Land Rover mape?

U vašem autu instalirane su najnovije mape sa strane vašeg prodavatelja. Dalje obnavljanje mapa biti će dostupno do četiri puta godišnje, ovisno o vašoj regiji. Nove verzije mapa mogu biti preuzete na USB ključ pomoću vašeg Windows ili Apple računala koristeći alat za preuzimanje sa stranice Jaguar.com/navigation. Kada su mape spremljene na USB ključ, obnavljanje mapa u autu obično traje oko 10-15 minuta.USB ključ mora biti formatiran kao FAT32. Land Rover preporučuje korištenje 32GB USB 3.0 ključa od poznatog proizvođaća. Motor auta MORA raditi za cijelo vrijeme procesa obnavljanja. Ako je proces obnavljanja mape prekinut, možete ostati bez mapa u sustavu, što zahtijeva ponovno startanje procesa. Za više detalja molimo vas posjetite LandRover.com/navigation

Kako mogu provjeriti koje su zemlje pokrivene mojim mapama u vozilu?

Od navigacijskog izbornika odite na Settings > Navigation settings > Installed maps. Pokrivene zemlje su na listi na ovom zaslonu.

KLIMATIZACIJA
Masažna sjedala se automatski aktiviraju kako mogu to prekinuti?

Možda ste slučajno omogućili automatsko aktiviranje masažne funkcije. Odite na Settings > All settings > Features > Seats > Auto massage

Koliko dugo traje program masaže?

Cjelosni program masaže traje 10 minuta.

TELEFON
Kako mogu spojiti moj telefon s Bluetooth-om?

Ako trenutno nema uparenog ili spojenog telefona, zaslon će pokazati ‘tap to connect phone’. Jednostavno dodirnite ovaj tekst i sustav je spreman za spajanje s Bluetooth-om. Na vašem telefonu odite na izbornik za spajanje na Bluetooth i potražite vaš auto. Ovisno o korištenom modelu telefona, InControl Touch Pro i/ili vaš telefon mogu vas tražiti potvrdu da kod odgovara prije spajanja. Također može biti zatraženo od vas da potvrdite preuzimanje telefonskih kontakata i kontakt fotografija (gdje je podržano).

Mogu li preuzeti kontakti ili fotografije biti viđeni sa strane nekog tko ima pristup vozilom?

Ne, vaši će sinkronizirani kontakti biti vidljvii samo kada je vaš telefon povezan s autom.

Koliko Bluetooth uređaja mogu biti spojeni ili upareni?

Mogu biti upareni 10 Bluetooth uređaja. devices can be paired. Jedan telefon i jedan uređaj za reprodukciju medija mogu biti spojeni u isto vrijeme. Ako je međutim vaš telefon spojen kao telefon i uređaj za reprodukciju medija, drugi uređaj se ne može istvremeno koristiti. Prvi uređaj spojen na InControl Touch Pro biti će vaš primarni uređaj, osim ako vi ne promijenite postavke. Odite na Settings > All Settings > Features > Bluetooth > Paired devices > i kliknite na uređaj koji želite promijeniti.

Kako pretražujem kontakte s liste kontakata na mom telefonu?

U glavnom zaslonu telefona odaberite ‘Contacts’. Dodirnite polje za pretraživanje na gornjem dijelu zaslona s kontaktima kako biste pristupili tipkovnici i počnite tražiti vaš željeni kontakt.Dok tipkate, lista rezultata se automatski ažurira. Kliknite na ‘x matches’ polje da pogledate opcije. Da bi se omogućio najveći mogući broj vidljivih kontakata u isto vrijeme, polje za pretraživanje pomjera se kako bi se prikazali 5 umjesto 4 kontakata.
Također možete pritisnuti dugme za prepoznavanje glasa na upravljaču i korisititi glasovno biranje da biste nazvali broj. Na primjer:
‘Nazovite David Smith’
‘Nazovite David Smith Mobitel’
‘Birajte 01234987654’

Zašto je ikona telefona još vidljiva kada sam u zaslonu telefona?

Ako ste spojili više od jednog telefona s InControl Touch Pro - dodirivanjem ove ikone možete se povezati s drugim uređajem za pozivanje/primanje poziva.

Zašto vozilo ne pamti moj Bluetooth telefon i spoji ga automatski?

To je najverojatnije zbog toga što je isključena funkcija automatskog spajanja u vašim Bluetooth postavkama.

Može li Touch Pročitati dolazne poruke i e-mailove?

Windows Phone uređaji mogu se konfigurirati da čitaju i odgovaraju tekstovne poruke kada je kompatibilan uređaj spojen na Bluetooth. Međutim, ova funkcija trenutno nije podržana sa strane InControl Touch Pro za korištenje s Android i Apple uređajima.

MEDIJI
U radio funkciji, jesu li ‘Favourites’ slični prethodno postavljenim?

Da, vaši radio ‘Favourites’ omogućavaju vam jednu listu svih vaših omiljenih radio stanica bez obzira na valnu duljinu npr. FM, AM DAB -olakšavajući pronalaženje vaše omiljene stanice. (Prethodni sustavi zahtijevali su promjenu valne duljine prije odabira prethodno postavljenih stanica.) Također možete dodati vaše omiljene stanice kao prečac na jednoj početnoj stranici zaslona.Isto tako, pritisnite dugme za prepoznavanje glasa na upravljaču i koristite glasovno biranje da biste pronašli stanicu.

Kako mogu dodati radio stanicu u Favourites?

Na ‘Now playing’ zaslonu ili na radio stanici ‘Find list’, dodirnite ikonu zvijezda. Kada se oblik zvijezde promijeni s konture na punu ikonu, stanica je dodana kao Favourite. Stanice su spremljene redoslijedom kojim ste ih dodavali.

Mogu li promijeniti redoslijed moje Favourites liste?

Da. Pritisnite edit ikonu na dnu zaslona, dodirnite i povucite stanicu na novu poziciju u listi. (Ovo se može uraditi samo kada je vaš auto nepomičan).

Kako mogu ukloniti stranicu s moje Favourites liste?

Dodirnite ikonu zvijezda - kada se oblik promijeni u konturu tada ta stanica više nije na listi kao Favourite.

Odabrao sam carousel pogled, zašto je onda moja glazba prikazana kao lista?

Carousel pogled podržan je samo za Sirius XM Satellite radio (samo US i Kanada), medijsku knjižnicu i USB ključeve.

Kako mogu promijeniti radio stanicu kada sam u Media?

Kada ste u Media možete povlačenjem lijevo/desno preko centra zaslona na dodir promijeniti radio stanicu, TV kanale ili pjesmu koja svira.

Mogu li izrezati CD u Touch pro media Library?

Da, baza u autu Gracenote pronalazi informacije o pjesmi kao i o albumu i autoru. Kada ste umetnuli CD pojavit će se ikona do audio kontrola omogućavajući vam rezanje.

Može li Gracenote baza podataka biti ažurirana kako bi se smjestili novi albumi?

Molimo vas kontaktirajte vašeg prodavača za najnovije software-ske nadogradnje.

Kako su FM stanice organizirane u medijskoj knjižnici?

Kada odaberete ‘Find’ opciju s ‘Now Playing’ radio zaslona, prikazat će se sve dostupne FM stanice prema frekvenciji. Međutim, ako želite složiti listu prema imenu stanice, to možete promijeniti u Radio Settings.

Mogu li gledati više od jednog TV kanala u mom vozilu?

Ovisno o specifikaciji vašeg auta i kvalitete primanja, moguće je istovremeno gledati do tri kanala.Nekoliko TV antena postavljene u autu omogućavaju gledanje jednog kanala na stražnjem lijevom zaslonu, drugog na stražnjem desnom zaslonu i trećeg na prednjem zaslonu na dodir. Ipak prednji zaslon na dodir moguće je gledati samo dok je auto nepomičan - kada se auto pokrene možete koristiti samo audio funkciju.Kada se gleda samo jedan TV kanal, signal se kombinira iz više antena kako bi se omogućio jači signal i poboljšala kvaliteta slike.

Kada umetnm DVD u utor, zašto se automatski ne pokrene?

Da bi se izbjeglo prekidanje medijskog izvora koji trenutno radi. Ova funkcija osobito je korisna za auta opremljena s Rear Seat Entertainment sustavom. U ovom slučaju, da bi se izbjeglo uznemiravanje ostalih putnika, DVD se može prikazivati na stražnjim zaslonima sa zvukom preko bežičnih slušalica.

Kad gledam media player zaslon i pritisnem dugme za paljenje/gašenje, zaslon se ne gasi-umjesto toga, prikazuje se početni zaslon.Zašto je to tako?

Za vašu pogodnost, početni zaslon se automatski pojavljuje kako bi vam pomogao u korištenju druge funkcije.

Mogu li kontrolirati i nadgledati sadržaj na stražnjim zaslonima s prednjeg dijela vozila?

Da, odaberite zaslon medijskog izvora na zaslonu na dodir i dodirnite ‘rear media’. Sada možete vidjeti što se prikazuje na svakom od njih.S ovog zaslona, suvozač može također promijeniti izvor medija i/ili kanale/stanice/pjesme, ovisno o korištenom izvoru.Vozač također može odabrati slušati istu glazbu kao putnici otraga preko ozvučenja unutrašnosti. Tom prilikom, putnici otraga imat će punu kontrolu nad jačinom zvuka u unutrašnjosti.Molimo vas zabilježite da samo prednji ili stražnji putnici imaju pristup kontroli jačine zvuka, i to odvojeno. Nije moguće istovremeno kontrolirati jačinu zvuka sa strane prednjih ili stražnjih putnika.

U stražnjem medijskom ‘supervisor’ zaslonu, koja je funkcija lock dugmeta?

Time se blokira daljinski upravljač i spriječava korisnike straga da mjenaju kanal ili jačinu zvuka. Ova funkcija može biti jako korisna kada prevozite djecu u vašem autu.

Mogu li ugasiti/podesiti jačinu zvuka u unutrašnjosti sa stražnje strane vozila?

Ako glazba svira preko audio sustava auta, putnici otraga mogu imati kontrolu na jačinu zvuka u unutrašnjosti. Daljinski upravljač može se koristiti za podešavanje ili gašenje zvuka, ako je potrebno. Kada slušate stražnji izvor medija koristeći bežične slušalice auta, kontrola jačine zvuka nalazi se sa strane slušalica.

Koje funkcije su dostupne u novom Rear seat Entertainment sustavu?

Rear Seat Entertainment sustav uključuje sljedeće značajke:
2 x HD 10.2” 16:9 zasloni koji se mogu sakriti kada se ne koriste
Potpuno novi dizajn korisničkog sučelja
Široka paleta povezanosti za podršku različitih uređaja, kao što su pametni telefoni/tableti:
2x USB 3.0 utičnice
1x HDMI utičnica
1x Dual purpose HDMI / MHL ulaz
Kontrole na zaslonu za svu mediju, klimatizaciju i grijanje/hlađenje sjedala (ovisno o specifikaciji auta)
Kontrole nadzora za prednje putnike da kontroliraju ili nadgledaju korištenje
Bežične slušalice s podrškom za Dolby Virtual Surround Sound
Novi navigacijski sustav (nije dostupan u Japanu) omogućava sljedeće mogućnosti:
Informacije o statusu cjelog putovanja
Cjelosna mogućnost pretraživanja i pregleda mapa (online pretraga ako auto ima mobilnu podatkovnu vezu)
Satelitski pogled (potrebna podatkovna veza)
Funkcija koja omogućava putnicima straga predložiti destinacije vozaču

Kada koristim InControl Apps, zašto se čuje zvuk na zvučnik mog Android telefona umjesto na audio sustav vozila?

Android telefoni moraju biti spojeni na Touch Pro preko Bluetooth-a isto kao i USB.

S kojim kapacitetom USB ključeve se mogu koristiti?

Do 128GB. Molimo vas zabilježite da prije korištenja bilo kakvog USB ključa trebate ga formatirati kao FAT32. Molimo vas osigurajte se da ste spremili sve podatke s ključa jer će reformatiranje obrisati sve podatke.

Mogu li koristiti prijenosne medijske spremnike?

Ne preporučujemo, jer potrošnja energije ovih spremnika značajno se razlikuje.

Koji medijski formati su podržani za reprodukciju glazbe i videa?

Touch Pro podržava široku paletu audio i video formata, kao što su:
Audio formati: AAC, Dolby, DTS, FLAC, MPEG 1, 2, 3, WMA, PCM, WAV, Apple Lossless
Video formati: AVI, DV, 1, 2, 4 uključujući DivX, Xvid i QuickTime, H.263, H.264, WMV, MKV

Je li podržan USB 3.0?

Da

POVRATAK NA INCONTROL SUPPORT

Kako implementiramo InControl, određene opisane funkcije mogu biti opcijske i ovisne o tržištu ili motoru. Molimo vas obratite se vašem lokalnom Land Rover prodavaču za dostupnost i cjelosne uvjete u vašoj zemlji. Određene funkcije zahtjevaju odgovarajuću SIM karticu s odgovarajućim podatkovnim ugovorom, što će zahtjevati dodatnu pretplatu nakon početnog perioda preporučenog od vašeg prodavatelja. Mobilna povezanost ne može se garantirati na svim lokacijama.

LAND ROVER INCONTROL SUPPORT
MY LAND ROVER INCONTROL WEB-STRANICA
Registrirajte se i prijavite u My Land Rover InControl da biste postavili vaše potrebe i upravljali InControl značajkama.
POSJETITE MY LAND ROVER INCONTROL WEB-STRANICU
LAND ROVER INCONTROL SUPPORT
Sretni smo odgovoriti na sva pitanja ili objasniti vam više o Land Rover InControlu.
KONTAKTIRAJTE NAS
ODREDBE I UVJETI
Pristupite Land Rover InControl odredbama i uvjetima i dokumentima o politici privatnosti na posebnoj Land Rover stranici u vašoj zemlji.
POGLEDAJTE ODREDBE I UVJETE
ODREDBE I UVJETI
Pristup uvjetima i odredbama i dokumentacije o zaštiti podataka Land Rover-vim InControl sustavom.
KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL
Pomoću konfiguratora oblikujte svoje savršeno vozilo
Rezervirajte testnu vožnju
Organizirajte testnu vožnju na cesti preko vašeg najbližeg prodavača
PRONAĐITE PRODAVAČA
Pronađite vašeg najbližeg Land Rover prodavača