CONNECT ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

MOLIMO VAS ODABERITE KATEGORIJU U NASTAVKU.

POVRATAK NA INCONTROL SUPPORT
WI-FI HOTSPOT
Što je Wi-Fi Hotspot?

Wi-Fi Hotspot omogućava 3G/LTE (ovisno o modelu) Wi-Fi hotspot u vašem autu. Wi-Fi Hotspot omogućava putnicima povezivanje do 8 uređaja na internet pomoću 3G/LTE veze u autu. Koristi antenu montiranu na krovu, koja povećava pouzdanost stalne veze za vrijeme kretanja. Pruža bolju jačinu podatkovne veze (u usporedbi s pametnim telefonom u vozilu) jer metalna struktura vozila može smanjiti zaprimanje podataka. Dodatno hardveru ugrađenog u vozilu, morat ćete kupiti mobilnu SIM karticu i umetnuti je u čitač SIM kartice koji se nalazi u vašem vozilu.

Može li Wi-Fi Hotspot omogućiti stalnu vezu tijekom kretanja?

Wi-Fi Hotspot radi pomoću mreže mobilnog telefona. Pružit će bolju podatkovnu vezu nego pametni telefon u vozilu, ali neće raditi na mjestima gdje ne postoji mobilna telefonska mreža.

Trebam li SIM za moj Wi-Fi Hotspot?

Da. Sustav zahtjeva odvojenu 3G SIM karticu s podatkovnim planom/dozvolom za rad. Sustav omogućava mobilni internet u autu za W-Fi uređaje, kao što su mobilni telefoni, tableti itd. Na neki način radi na slično kao "3G dongle".

Koju vrstu SIM kartice trebam imati?

Trebate "Data only SIM card". Ponekad one se zovu "Internet only SIM" ili "Mobile broadband SIM". To će biti različita SIM kartica od one ugrađene u vaš mobilni telefon. Za Touch 17MY, potrebna SIM kartica je 2FF standard SIM kartica, dok za Touch Pro i Touch 18MY potrebna je 3FF micro SIM kartica.

Treba li moj SIM imati podatkovni plan?

Da, vaš SIM treba imati podatkovno odobrenje da bi vaš Wi-Fi Hotspot mogao raditi. Voice only SIMs (kao oni korišteni na nekim mobilnim telefonima) ne mogu isporučivati podatke.

Imaju li Jaguar Land Rover preporučenog SIM dobavljača?

Trenutno Jaguar Land Rover nema preporučenog dobavljača podatkovnog plana. Možete dobiti "Data only SIM" karticu iz nekoliko izvora. Data SIM i planovi dostupni su kod svih većih pružatelja mobilnih usluga.

Mogu li koristiti podatkovni plan mobilnog telefona koji već imam?

To ovisi o pružatelju mobilnih usluga i vrsti plana koji imate. Neki pružatelji nude "podijeljene planove" u kojima možete dobiti dodatni SIM za vaš Wi-Fi Hotspot i spojiti ga na vaš podijeljeni plan. To znači da vaš Wi-Fi Hotspot i vaš mobilni telefon troše podatke podijeljenog odobrenja i da ćete dobiti 1 račun.

Mogu li naručiti samo Wi-Fi Hotspot ili je to povezano s drugim opcijama?

Trenutno Wi-Fi Hotspot povezan je s Connect/Connect Pro. Wi-Fi Hotspot može biti specificiran samo kod vozila opremljena s Connect/Connect Pro.

Na kojim vrstama mreža radi Wi-Fi Hotspot?

Wi-Fi Hotspot radi na 3G/LTE mrežama.

REMOTE PREMIUM
Kako se mogu pretplatiti na Remote Premium?

Trebate imati Connect pretplatu da biste pristupili Remote Premium funkcijama. Trenutno jedino je moguće imati Connect na vašem vozilu ako je odabrano prilikom naručivanja vozila.

Što je Beep i Flash funkcija?

Beep i Flash funkcija omogućavaju vam da lako i brzo locirate vaše vozilo. Pritisak na “Beep & Flash” dugmetu na početnom zaslonu Remote Premium aplikacije za pametni telefon aktivirat će kratka svjetla, četiri žmigavca i zvučno upozorenje.

Kakva funkcija je Remote Lock ?

Remote Lock funkcija omogućava vam da zaključate vaše vozilo na daljinu, s jednim pritiskom dugmeta. Trebat ćete unijeti vaš InControl PIN da bi vaš zahtjev bio obrađen. Pritisak "Lock" dugmeta s Vehicle Security zaslona Remote Premium aplikacije za pametni telefon jednokratno će zaključati vrata (tako da se vozilo još uvijek može otvoriti iznutra), aktivirati alarm, preklopiti bočne retrovizore i zatvoriti prozore.

Hoće li Remote Lock funkcija zatvoriti sunčani krov kod modela s električnim sunčanim krovom?

Ne, Remote Lock funkcija neće zatvoriti krov

Kakva funkcija je Remote Unlock ?

Remote Unlock funkcija omogućava vam otključavanje na daljinu vrata vozača vašeg vozila s klikom dugmeta. Trebat ćete unijeti vaš InControl PIN da bi vaš zahtjev bio obrađen. Pritisak "Unlock" dugmeta s Vehicle Security zaslona Remote Premium aplikacije za pametni telefon otvorit će bočne retrovizore, upaliti kratka svjetla i dvaput aktivirati bljeskanje četiriju žmigavaca. Zbog sigurnosnih razloga, vrata vozača će se automatski zaključati ako nije otvorena u roku od 45 sekundi.

Kakva funkcija je Remote Climate ?

Remote Climate funkcija omogućava vam, ovisno o specifikaciji vašeg vozila, hlađenje/ventilaciju ili grijanje na daljinu vašeg vozila pomoću Remote Climate funkcije Remote Premium aplikacije za pametni telefon.

Kako funkcionira Remote Climate funkcija?

Ovisno o specifikaciji vašeg vozila i tržišta, Remote Premium aplikacija za pametni telefon omogućit će vam prethodnu klimatizaciju vašeg vozila pomoću Engine Start ili Fuel Fired Heater funkcija. Ako imate vozilo s automatskim mjenjačem, motor će biti korišten za pripremu klimatizacije vozila. Možete odabrati željenu temperaturu, nakon čega biti će moguće upaliti motor na daljinu pritiskom na "Engine Start" dugme, unoseći vaš InControl PIN na Remote Climate zaslonu Remote Premium aplikacije za pametni telefon. Molimo vas zabilježite da neke zemlje mogu zabraniti ili ograničiti korištenje funkcije paljenja motora na daljinu. Morate poznavati i morate poštivati sve lokalne zakone u svakoj zemlji gdje želite koristiti Engine Start funkciju na daljinu. Možete pristupiti našim InControl T uvjetima, odredbama i politici privatnosti ispod Connect najčešće postavljanih pitanja. Ako imate vozilo s manualnim mjenjačem i vozilo je opremljeno s Park Heat opcijom, vozilo će biti pripremljeno za klimatizaciju pomoću grijača sa zapaljenim gorivom. Možete pripremiti klimatizaciju pritiskom "Start" dugmeta i unoseći vaš InControl PIN na Remote Climate zaslonu Remote Premium aplikacije za pametni telefon. Vozilo će tada automatski odlučiti hoće li grijati ili ventilirati, ovisno o trenutnoj temperaturi. Remote Climate će raditi samo pomoću Fuel Fired Heater sustava, ako je vozilo opremljeno s Park Heat opcijom, koju trebate kupiti odvojeno. Da biste sačuvali snagu baterije, određene, ne toliko važne Remote Premium funkcije, biti će iskjljučene, ako vozilo nije voženo 4 dana (npr. ako idete na odmor). Remote Premium funkcije aplikacije za pametni telefon biti će automatski ponovno aktivirane sljedeći puta kad se vozilo pokrene. Wake Up funkcija omogućava vam planiranje buđenja ovih funkcija na vašem vozilu. Remote Premium se može programirati da se uključi na datum koji ste vi postavili pomoću Vehicle Wake Up zaslona Remote Premium aplikacije za pametni telefon. Sve Remote Premium funkcije biti će operativne od ovog specifičnog datuma.

Kakva funkcija je Alarm Reset?

Alarm Reset funkcija omogućava vam resetiranje alarma vozila pomoću vašeg pametnog telefona kada se čuje zvučni signal alarma. Ako je alarm vašeg vozila aktiviran, pop-up izbornik s opcijom resetiranja alarma pojavit će se na Remote Premium zaslonu aplikacije za pametni telefon. Alarm se također može resetirati pomoću Vehicle Security zaslona.

Zašto su dugmadi nekih/svih Remote Premium funkcija siva u mojoj verziji Remote Premium aplikaciji za pametan telefon?

Određene Remote Premium funkcije mogu biti deaktivirane u Remote Premium aplikaciji za pametan telefon kada su otkriveni čimbenici koji zabranjuju njihovo korištenje. Kada želite koristiti deaktiviranu Remote Premium funkciju prikazat će vam se poruka greške, koja objašnjava zašto je dugme trenutno deaktivirano, na primjer:
Motor već radi.
Nema internet veze.
Suprotstavljena operacija je u tijeku.
Alarm vozila je bio aktiviran. U ovom slučaju, dostupna je samo Alarm Reset funkcija.
Prekoračeno je vrijeme rada Remote Climate funkcije.
Remote Climate funkcija može se koristiti samo za određeni period, bez pokretanja vozila. Remote Climate funkcija se neće aktivirati kada je određeno vrijeme bilo prekoračeno. Mjerač vremena će se resetirati kada se vozilo ponovno pokrene.

Zašto primam poruku greške kada zatražim aktiviranje Remote aplikacije za pametni telefon?

Remote Smartphone App operacije biti će procesuirane samo ako su zadovoljeni određeni preduvjeti. Vozilo će provjeriti ove preduvjete prije početka procesuiranja tražene operacije na daljinu. Ako bilo koji od ovih preduvjeta nije ispunjen, poruka greške biti će prikazana na InControl Remote Smartphone App zaslonu, obaviještavajući vas o razlogu za navedenu grešku.

Zašto primam poruku greške kada zatražim aktiviranje Remote Climate funkcije?

Da bi se izvršila Remote Climate operacija, moraju se zadovoljiti uvjeti niže, u protivnom pojavit će se poruka greške:
Vozilo mora u mogućnosti aktivirati parkirnu kočnicu.
Temperatura motora mora biti između -30°C i 117°C.
Nije detektirana greška s niti jednim potrebnim sustavom vozila.
Dodatno, Remote Climate funkcija neće raditi ako:
Vozilo je otključano.
Otvoreni su prozor, vrata, prtljažnik ili poklopac motora.
Ako rade četiri žmigavca.
Ako je vozilo korišteno od nekoga. Na primjer, osoba u unutrašnjosti vozila rukuje s osnovnim sustavima, kao na primjer s pedalom kočnice, pedalom gasa ili start-stop dugmetom.

Zašto funkcija klimatizacije pokazuje različitu temperaturu od one koje sam podesio pomoću Remote smartphone app?

Jednom kada upalite auto nakon korištenja Remote Climate funkcije Remote aplikacije, postavke klimatizacije će se vratiti temperaturi koja je bila zadnji puta prilikom korištenja auta, tako da temperatura na zaslonu auta se neće sinkronizirati s vrijednošću u aplikaciji.

APPLE WATCH
Kako mogu postaviti aplikaciju na moj Apple Watch?

Kada ste preuzeli Remote aplikaciju na vaš iPhone, sljedite Apple-ove upute kako preuzeti aplikacije na Apple Watch-u na https://support.apple.com/HT204784.

Zašto ne mogu pronaći Journeys funkciju u mojoj Remote Premium Apple Watch aplikaciji?

Journeys funkcija dostupna je samo u InControl Remote aplikaciji na vašem iPhone-u ili preko My Jaguar InControl web portala.

Što se događa kada aktiviram Remote Climate kontrolu preko Apple Watch aplikacije?

Možete postaviti i podesiti temperaturu vašeg vozila pomoću Apple Watch-a. Zbog sigurnosnih razloga, ako je vaše vozilo otključano kada aktivirate Remote Climate Control pomoću Remote Premium aplikacije na vašem Apple Watch-u, vaše vozilo će se automatski zaključati prije paljenja motora.

INCONTROL APPS
Što je InControl Apps?

InControl Apps predstavlja optimizirani, interaktivni paket dobro poznatih aplikacija na vašem informatičkom zaslonu vozila preko dodijeljene USB utičnice. Kada se spojite, sveobuhvatan izbor aplikacija omogućava vam media streaming, usluge oblaka, lokacijske usluge i još više, koje su dostupne preko zaslona na dodir vašeg vozila.

Kako mogu kupiti InControl Apps?

InControl Apps se mora odabrati prilikom naručivanja vozila jer se hardware može ugraditi samo u tvornici.

Mogu li kupiti InControl Apps za moje trenutno vozilo?

Trenutno je moguće imati InControl Apps samo na novom vozilu. InControl Apps je odabran prilikom naručivanja novog vozila jer se hardver ugrađuje u tvornici. Istražuju se druge moguće opcije.

Kupio sam rabljeni Land Rover koji već ima ugrađeni sustav InControl Apps. Mogu li povezati svoj pametni telefon?

Da. Jednostavno instalirajte InControl Apps na vašem pametnom telefonu i sadržaji sustava InControl Apps bit će u potpunosti dostupni.

Mogu li preuzeti aplikacije dostupne za druge regije?

Promjenom vaše regije u odjeljku Options vaše aplikacije na pametnom telefonu moći ćete vidjeti aplikacije dostupne korisnicima u drugim regijama. Možete preuzeti te aplikacije isključivo ako su one dostupne i za vašu regiju. Molimo uzmite u obzir: dostupnost aplikacije ne mora značiti da će biti moguć odabir vašeg jezika.

Koja je cijena InControl Apps -a?

Plaća se jednokratna cijena za InControl Apps sustav jer se hardware mora ugraditi u tvornici. Provjerite cijenu s vašim prodavačem. InControl aplikacija je besplatno dostupna na Google Play i Apple App Store. Neke aplikacije treće strane mogu zahtjevati kupnju ili pretplatu.

Mogu li imati InControl Apps na bilo kojem Land Rover vozilu?

InControl Apps se mora odabrati prilikom naručivanja vozila jer se hardware može ugraditi samo u tvornici. Provjerite s vašim lokalnim prodavateljem o dostupnosti kod određenih modela vozila.

Što trebam prije nego počnem koristiti InControl Apps?

Trebate vozilo koje je opremljeno s InControl Apps, podržani pametni telefon i USB kabel koji dolazi s vašim telefonom. Vrlo je preporučljivo da zamjenske kablove kupujete od proizvođaća telefona, npr. iPhone Lightning kablovi od Apple inc.

Jesu li podržani tablet uređaji?

Trenutno ne.

Je li moj uređaj kompatibilan s InControl Apps?

Posjetite odjel za vlasnike www.landrover.co.uk i slijedite korake kako biste vidjeli je li vaš uređaj kompatibilan.

Trebam li obnoviti moj iPhone Software?

InControl Apps najbolje radi s najnoviim operativnim softverom (iOS 8+)

Kako mogu instalirati InControl Apps na mom pametnom telefonu?

Ovisno o vašem uređaju, posjetite Apple App Store ili odite na Google Play na vašem pametnom telefonu. Potražite 'InControl Apps' i odaberite Jaguar InControl Apps s liste rezultata. Ako niste sigurni, InControl Apps možete prepoznati prema izdavaču koji je označen kao Land Rover i posjeduje Land Rover logotip. Kada je instalirate, otvorite aplikaciju za kratku uputu.

Trebam li preuzeti InControl Apps i bilo koja ažuriranja preko Wi-Fi mreže?

InControl Apps i bilo koja ažuriranja mogu se preuzeti preko 3G veze. Preporuča se preuzimanje preko Wi-Fi-ja da bi se smanjili troškovi podataka i osigurala dobra veza.

Kako ću znati kade su nove aplikacije postale kompatibilne?

Lista aktualnih kompatibilnih aplikacija redovito je obnovljena i automatski prikazana u aplikaciji pametnog telefona.

Kako mogu instalirati kompatibilnu aplikaciju?

Otvorite InControl Apps na vašem pametnom telefonu i prođite kroz listu 'Not installed apps' dok ne nađete aplikaciju koju želite instalirati. Ovisno o vašem uređaju, odabir ove aplikacije odvest će vas u Apple's App Store ili u Google Play. Normalno je preuzmite i instalirajte. Ikona nove aplikacije će se pojaviti u "instaled" odjelu kada sljedeći puta spojite vaš pametni telefon na vaše vozilo.

Zašto moje aplikacije nisu dostupne u InControl Apps?

Samo aplikacije koje su prošle proces odobrenja Land Rovera dostupne su za korištenje u InControl Apps.

Ažurirao sam moj telefon i sada InControl Apps ne radi.

Učinili smo sve kako bismo osigurali da je InControl Apps kompatibilan s najnovijim operativnim sustavima. Probajte ponovno instalirati aplikaciju pametnog telefona na vaš uređaj.

Hoće li InControl Apps još raditi kada je vozilo u pokretu?

Zbog sigurnosnih razloga, neki aspekti InControl Apps su smanjeni ili onemogućeni kada je vozilo u pokretu.

Mogu li kreirati račun da bih koristio neke aplikacije?

Vrlo je preporučljivo da prilikom preuzimanja bilo koje aplikacije treće strane s Apple App Store / Google Play Store, da je aplikacija prvo otvorena na uređaju prije povezivanja na vozilo. Aplikacija može zahtjevati odobravanje nekih dozvola ili se treba kreirati račun prije nego što se može koristiti u vozilu.

Napravio sam poziv i moram otključati moj iPhone prije nego mogu koristiti InControl Apps opet. Zašto?

To je Apple sigurnosna funkcija. Kada napravite poziv dulje od "Auto-Lock" postavke, telefon će se zaključati čak i kada je povezan s InControl Apps. Možete podesiti vaš iPhone da se nikad ne aktivira "Auto-Lock" na način: Settings>General>Auto-Lock i odabirom "Never". N.B. "Never" Auto-Lock Setting može biti nedostupan u nekim okolnostima, npr. ako vaš iPhone ima korporativne postavke administratora koje zahtjevaju pin kod za otključavanje.

Kad povežem moj telefon s vozilom, uvijek dobivam pop-up na uređaju da odobrim vezu. Kako mogu ovo spriječiti?

Na iPhone-u ovo se može izbjeći pritiskom na dugme doma prije povezivanja na InControl Apps. Kod Android uređaja, potvrda sadrži kučicu za potvrdu da bi se izbjegle buduće potvrde prilikom povezivanja s vozilom.

Koristi li InControl Apps mobilne podatke?

Da. Preporuča se da svaki pametni telefon koji koristi InControl Apps ima odgovarajući plan mobilnih podataka.

Kad koristim glasovnu interakciju, zašto moja instrument ploča pokazuje da je poziv u tijeku?

Kada počnete glasovnu sesiju, vaš telefon će aktivirati virtualni telefonski poziv (bez troškova) da bi dobio pristup mikrofonima u vozilu.

Koji kabel za povezivanje trebam imati?

Možete koristiti USB kabel koji ste dobili s vašim telefonom. Ako nemate ovaj kabel, trebat će vam kabel USB to Lightning (za iPhone) ili USB to Micro-USB (za većinu Android telefona). Preporučamo da zamjenski kabel kupite od vašeg proizvođača telefona.

Koju USB utičnicu trebam koristiti?

InControl Apps koristi namjensku USB utičnicu koja je označena s InControl Apps ikonom.

Gdje mogu odložiti moj uređaj kada je povezan na InControl Apps?

Vaš se uređaj treba nalaziti blizu USB utičnice.

Trebam li pokrenuti aplikaciju prije povezivanja s vozilom?

Ne. Ako imate iPhone, telefon će vam prikazati upozorenje koje će vam signalizirati da otvorite aplikaciju u slučaju da je dosad niste otvorili. Ako imate mobilni telefon sa sustavom Android, možete odabrati 'Always Allow'-opciju kad se prikaže upozorenje kako biste izbjegli sva buduća upozorenja. Upamtite da vaš telefon treba biti otključan kad započne povezivanje. Nakon povezivanja vašeg uređaja u pravilu nije potrebna daljnja interakcija s vašim telefonom.

Moj telefon je povezan i mogu vidjeti aplikacije, ali nema zvuka u zvučnicima vozila. Kako se mogu povezati na Bluetooth?

Kada povezujete telefon, pojavit će se potvrda na zaslonu na dodir za "view" i "Bluetooth Settings". Da biste pristupili zvuku preko InControl Apps, vaš uređaj treba biti spojen s vozilom pomoću Bluetooth veze. Odabirom "Bluetooth Settings", možete sljediti upute za spajanje vašeg telefona. Prilikom sljedećeg spajanja potvrda "Bluetooth Settings" biti će zamjenjena s "View and Listen", kada je vaš telefon spojen ali nije aktivni izvor zvuka. Ako još uvijek ne možete čuti bilo kakav zvuk, osigurajte da je vaš pametni telefon spojen s vozilom prateći korake koje se nalaze u odjeljku za vlasnike na jaguar-me.com. Također se osigurajte da je povećana jačina zvuka na telefonu i vozilu.

InControl Apps instaliran je na mom uređaju, ali ne može se povezati s vozilom.

Pri povezivanju vašeg telefona s vozilom osigurajte da je vaš uređaj otključan, da maskice telefona nisu zatvorene (neke maskice automatski zaključavaju telefon kad su zatvorene), da su sve dotad otvorene aplikacije zatvorene te da je telefon povezan s pripadajućim InControl Apps USB-utorom (kao što je označeno). Ako ovime ne uspijete riješiti problem, molimo provjerite je li vaš uređaj kompatibilan na listi kompatibilnosti na web-stranici www.landrover.com.

Je li moguće da ima InControl Apps na više od jednog telefona?

Da. Svaki kompatibilan pametni telefon s instaliranim InControl Apps moći će se spojiti na zaslon na dodir. Ipak, u isto vrijeme može biti spojen samo jedan telefon.

Što će se dogoditi ako nema podatkovne veze?

Prilikom korištenja InControl usluga u zonama slabe mrežne pokrivenosti (npr. na daljinu, van gradova), aplikacija će prikazati pop-up kada podatkovna veza nije dostupna za traženu funkciju.

Koja podrška je dostupna za upite o InControl Apps?

Možete koristiti postojeće kanale za podršku kao što je Customer Relationship Centre (CRC) i vašeg lokalnog prodavatelja.

Ažurirao sam iOS 9, zašto sad trebam proći proces odobrenja prije nego mogu koristiti novu aplikaciju u autu?

Ovo je nova sigurnosna funkcija predstavljena sa strane Apple-a za iOS 9 verziju. Sve aplikacije trećih strana, osim tri virtualne aplikacije - Calendar, Music i Contacts, sada će zahtjevati odobrenje. Proces je detaljno opisan ovdje.

Što će se dogoditi ako ne ažuriram iOS 9?

Ovaj proces odobrenja je za svaki iPhone koji koristi iOS 9. Ako niste ažurirali na iOS 9, nećete trebati odobravati svaku aplikaciju prije korištenja. Ipak, preporučamo da podesite aplikaciju prije spajanja s vozilom.Molimo vas zabilježite da nakon ažuriranja, telefon ne može vratiti prethodnu iOS verziju.

POVRATAK NA INCONTROL SUPPORT

Kako implementiramo InControl, određene opisane funkcije mogu biti opcijske i ovisne o tržištu ili motoru. Molimo vas obratite se vašem lokalnom Land Rover prodavaču za dostupnost i cjelosne uvjete u vašoj zemlji. Određene funkcije zahtijevaju odgovarajuću SIM karticu s odgovarajućim podatkovnim ugovorom, što će zahtijevati dodatnu pretplatu nakon početnog perioda preporučenog od vašeg prodavatelja. Mobilna povezanost ne može se garantirati na svim lokacijama.

LAND ROVER INCONTROL SUPPORT
O INCONTROL-U
InControl je paleta usluga i aplikacija koja vas povezuje s vašim vozilom i neprimjetno i sigurno s ostatkom svijeta.
DOZNAJTE VIŠE
KONTAKTIRAJTE NAS
Biti će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva vaša pitanja ili objasniti vam sve detalje u svezi sa sustavom Land Rover InControl
DOZNAJTE VIŠE
ODREDBE I UVJETI
Kada se budete registrirali za Protect, ili počnete koristiti Touch Pro ili In Control Apps, biti ćete upitani o prihvaćanju našim zakonskim odredbama i pravilima. Za više informacija, možete pristupiti u nastavku:
POGLEDAJTE ODREDBE I UVJETE
ODREDBE I UVJETI
Pristup uvjetima i odredbama i dokumentacije o zaštiti podataka Land Rover-vim InControl sustavom.
KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL
Pomoću konfiguratora oblikujte svoje savršeno vozilo
Rezervirajte testnu vožnju
Organizirajte testnu vožnju na cesti preko vašeg najbližeg prodavača
PRONAĐITE PRODAVAČA
Pronađite vašeg najbližeg Land Rover prodavača