Informatički sustav

  • MERIDIAN™ DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM
   MERIDIAN™ DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

   Land Rover, u partnerstvu s tvrtkom Meridian, svjetskim liderom za audio-tehnologije visokih performansi i digitalno procesiranje zvuka, razvio je napredni audio-sustav za Range Rover Evoque. Zvučni sustav 825W Meridian Digital Surround Sound System sadrži 16 zvučnika i dvokanalni subwoofer kod varijante Coupe i modela s petero vrata. Kod modela Convertible zvučni sustav 660W Meridian Digital Surround Sound System sadrži 12 zvučnika i dvokanalni subwoofer. Oba sustava daju kristalno čiste visoke i bogate duboke tonove u cijeloj unutrašnjosti. Slušajte svoju glazbu upravo onako kako vi to želite.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   Najnovija generacija InControl Touch Pro sustava unaprjeđuje povezanost i zabavu Range Rover Evoquea do najviših razina. InControl Touch Pro je najnapredniji multimedijski sustav u Land Rover ponudi. Brzi 10" zaslon na dodir reagira na pokrete prstiju i omogućava najbogatiju audio-vizualnu zabavu ikad. Za još bolji doživljaj na raspolaganju je cjelosno podesiv zaslon, kao i glasovna kontrola.

  • DUAL VIEW
   DUAL VIEW

   Dual View* sustav omogućava vozaču i suvozaču potpuno neovisno gledanje audio-vizualnih sadržaja na 10" zaslonu na dodir. Primjerice, vozač može koristiti satelitsku navigaciju dok suvozač može gledati DVD ili TV. U ovaj sustav uključen je jedan par WhiteFire® digitalnih bežičnih slušalica.

  • INCONTROL CONNECT I CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT I CONNECT PRO

   Ove dodatne tehnologije još više poboljšavaju vašu povezanost i udobnost. Remote Premium i InControl Apps omogućavaju vam poboljšano iskustvo u unutrašnjosti vozila pomoću kompatibilnih aplikacija za pametne telefone i 10" zaslona na dodir. Uz to, sustav vam omogućava nadzor i interakciju s vašim Range Rover Evoqueom. Pomoću Wi-Fi Hotspot i InControl Pro Services funkcija povezani ste s vanjskim svijetom: bilo da je u pitanju posao ili zadovoljstvo, vaš život uvelike je lakši.

  • SPOTIFY I INCONTROL APPS
   SPOTIFY I INCONTROL APPS

   Dostupna uz poboljšane pakete za povezivanje - InControl Connect i Connect Pro - aplikacija Spotify za InControl Apps omogućava vam uživanje u više od 30 milijuna pjesama dok ste u pokretu. Dizajnirana i kreirana od strane Land Rovera u suradnji sa Spotify, ova aplikacija je posebno optimizirana za vaš zaslon na dodir u vašem Range Rover Sportu, čime je korištenje jednako jednostavno i zabavno kao i na vašem pametnom telefonu. Možete pretraživati pjesme, stanice i preporuke, kreirati play-liste i iskoristiti potpuni pristup vašoj zbirci offline-pjesama.

  • INCONTROL PRO SERVICES
   INCONTROL PRO SERVICES

   Dostupna kao dio InControl Connect Pro sustava, InControl Pro Services funkcija dodatno poboljšava informatičke mogućnosti kako bi omogućila još bogatije i povezanije iskustvo. Sustav se sastoji od Wi-Fi točke i podatkovne veze, omogućavajući aktualizaciju prometnih informacija u realnom vremenu, pogled s razine ceste i online pretrage, čime se još više poboljšavaju performanse InControl Touch Pro sustava.

  Inovacija

  • INGENIUM ENGINE
   INGENIUM ENGINE

   Naš novi motor stvoren je za postizanje performansi bez napora, veću učinkovitost i besprimjernu profinjenost. Lakši za 20 kg od prethodnog pogonskog sklopa, dostupan je u dvije varijante: od 150 KS i 180 KS, a postoji i mogućnost odabira pogona na 2 ili 4 kotača (4WD) te izbor 6-brzinskog ručnog ili 9-brzinskog automatskog prijenosa. Unutarnje trenje smanjeno je za 17% u odnosu na trenje motora iz prethodnih generacija i intervali servisa produženi su sa 16,000 na 21,000 milja za motore s pogonom na četiri kotača.

  • LAGANI OVJES
   LAGANI OVJES

   Konstruirana od aluminija i laganog čelika, napredna hidraulična tehnologija amortizera smanjuje buku koja prodire u unutrašnjost nakon udarca. Sustav također omogućava ublažavanje udaraca zbog neravnina na cesti, pri čemu nema povratne reakcije na vaše ruke ili karoseriju vozila.

  Performanse

  • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
   PRILAGODLJIVA DINAMIKA

   Prilagodljiva dinamika omogućava optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. To je moguće praćenjem kretanja vozila najmanje 1000 puta u sekundi i blagim ili krutim podešavanjem amortizera sukladno uvjetima na cesti. Sve ovo događa se gotovo trenutačno kako bi se smanjilo prevrtanje, povećala kontrola i osigurala mirna, neutralna vožnja. Sustav čak može i predvidjeti terensku vožnju i sukladno tome prilagoditi ovjes.

   Kreirajte vlastiti automobil
  • KONTROLA OKRETNOG MOMENTA KOČENJEM
   KONTROLA OKRETNOG MOMENTA KOČENJEM

   Ovaj sustav naglašava agilnost i stabilnost vozila u zavoju. Kontinuirano nadzire i balansira raspodjelu momenta između svih kotača kako bi poboljšao prianjanje i upravljanje na cesti ili na terenu. Sustav također može povećati omjer skretanja i smanjiti podupravljanje aktiviranjem kočnice unutrašnjeg stražnjeg kotača, povećavajući okretni moment vanjskog kotača, čime pridonosi stabilnosti.

   Kreirajte vlastiti automobil
  • AUTOMATSKI MJENJAČ S DEVET BRZINA
   AUTOMATSKI MJENJAČ S DEVET BRZINA

   Lagani, kompaktni automatski mjenjač s devet brzina omogućava optimalnu potrošnju goriva i CO₂ emisija, a i veću kontrolu u uvjetima niskog prianjanja ili, prilikom vuče, pomoću specijalno osmišljenog ultra-niskog prvog stupnja prijenosa. Mjenjač je izrazito robustan i savršeno upotpunjuje terenske sposobnosti vozila, istovremeno pružajući visoke razine profinjenosti i učinkovitosti.

   Kreirajte vlastiti automobil
  • AKTIVNI POGON
   AKTIVNI POGON

   Opcijski sadržaj kod TD4 180 KS i Si4 motora, ovaj sustav može biti neprocjenjiv na cesti i na terenu. U mnogo situacija na cesti može isključiti pogon stražnjih kotača smanjujući potrošnju goriva. U slučaju promjene podloge ili naglog ubrzanja neprimjetno se ponovno spaja za vrijeme od 300 milisekundi. Informacije na namjenskom zaslonu na dodir pružaju vam osjećaj kontrole i sigurnosti.

   Kreirajte vlastiti automobil

  Sposobnosti

  • POGON NA ČETIRI KOTAČA (4WD)
   POGON NA ČETIRI KOTAČA (4WD)

   Kod modela s 2.0-litarskim Diesel TD4 150 i 180 KS motorima i 2.0-litarskim Si4 benzinskim motorima pogon na 4 kotača sastavni je dio Range Rovera Evoque. S njegovim izoliranim prednjim i stražnjim okvirima šasije, čvrstom samonosećom karoserijom i tehnologijama kao što je inteligentni 4WD sustav, možete voziti terenom s još većim povjerenjem.

  • ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Djelujući pri izuzetno niskim brzinama između 1.8 km/h i 30 km/h, All Terrain Progress Control (ATPC) sustav pomaže vozaču u održavanju konstantne brzine u zahtjevnim uvjetima kako bi se mogao koncentrirati na upravljanje i pronalazak puta između prepreka. Također omogućava ravnomjeran i uglađen polazak čak i na podlogama s malim prianjanjem kao što su led, snijeg ili vlažna trava.

  • TERRAIN RESPONSE™
   TERRAIN RESPONSE™

   Terrain Response™ sustav podiže sposobnosti vašeg automobila do novih visina. Sustav optimizira motor, mjenjač, centralni diferencijal i podvozje kako bi neovisno o terenu poboljšao vožnju, udobnost i prianjanje. Samo odaberite način koji odgovara uvjetima: Opće postavke, Trava/Šljunak/Snijeg, Blato & Brazde ili Pijesak. Vozilo će uvijek pružiti pouzdanu i sigurnu vožnju.

  • HILL DESCENT CONTROL
   HILL DESCENT CONTROL

   Land Roverov patentirani sustav Hill Descent Control (HDC) standardna je funkcija kod svih modela s pogonom na 4 kotača (4WD). HDC-sustav pomaže vozaču kontroliranim spuštanjem s izvanredno strmih površina održavajući konstantnu brzinu i samostalnim kočenjem svakog kotača. Sustav automatski smanjuje brzinu vozila održavajući relativnu brzinu sukladno stupnju prijenosa i poziciji pedale gasa.

  • SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE
   SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE

   Osjećajte se sigurnije prilikom prelaska potoka, gaza ili vijugave poplavne vode. Sustav mjeri dubinu vode pomoću senzora na donjoj strani retrovizora, dajući informacije o vozilu u realnom vremenu. Ovi podatci i najveća dozvoljena dubina prikazani su na zaslonu na dodir, pružajući vam točne informacije kako biste mogli adekvatno reagirati.

  • GRADIENT RELEASE CONTROL
   GRADIENT RELEASE CONTROL

   Sličan sustavu Hill Start Assist, ovaj sustav pridonosi sprječavanju prevelikog ubrzanja vozila kad se ono kreće nizbrdo. Ukoliko vozilo stane i krene na nizbrdici, sustav zadržava kočnicu prije postupnog otpuštanja prilikom kretanja.

  Pomoć vozaču

  • FULL PARK ASSIST
   FULL PARK ASSIST

   Naš sustav Full Park Assist omogućava jednostavnije paralelno i okomito parkiranje upravljajući vašim vozilom u odgovarajućem prostoru. Jednostavno odaberite odgovarajući stupanj prijenosa i kontrolirajte brzinu vozila koristeći pedale kočnice i gasa. Sustav će vas također sigurno izvesti iz prostora, olakšavajući manevriranje. Grafike i poruke na zaslonu pomažu vam u tome.

  • KRUŽNI SUSTAV KAMERA
   KRUŽNI SUSTAV KAMERA

   Omogućavajući pogled na okolinu od gotovo 360° preko zaslona na dodir, sustav pomaže u različitim situacijama: od parkiranja uz rubnik i lakšeg ulaska i izlaska iz uskih prostora do vuče. Također možete uvećati i pomjerati sliku kako biste vidjeli i izbjegli objekte izvan vašeg vidokruga.

  • NADZOR MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA
   NADZOR MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA

   Nadzor mrtvog kuta upozorava vas na vozilo koje se nalazi ili se ubrzano približava vašem mrtvom kutu koristeći lampicu za malo svjetlosno upozorenje u staklu bočnog retrovizora. Sustav za otkrivanje nadolazećeg vozila upozorava vas na opasnosti koje dolaze na bilo kojoj strani vašeg vozila preko zvučnog i vizualnog upozorenja: tako znate što je iza vas čak i u slučaju smanjene vidljivosti.

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU VOZNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU VOZNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Pomoć pri održavanju trake otkriva kad vaše vozilo slučajno napušta voznu traku i lagano ga vraća natrag. Nadzor stanja vozača detektira kad se počnete osjećati umorno i prijevremeno vas upozorava kad vam je potreban odmor.

  • PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE
   PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE

   Kad putujete autocestom ili vozite u koloni, ovaj sustav zadržat će vaše vozilo na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred vas u slučaju da ono usporava ili zastaje. Kad vozilo ponovno ubrza, isto čini i vaš Range Rover Evoque.

  • SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA
   SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA

   Sustav prepoznavanja prometnih znakova cjelosno vas informira prikazujući posebne prometne znakove na instrument-ploči kako bi bili lako vidljivi, ili kao dio prikaza na Head-up zaslonu ukoliko je dostupan. Sustav prepoznaje znakove ograničenja brzine (uključujući razne znakove brzine iznad ceste) i znakove s dodatnim informacijama, kao što je smanjena brzina zbog vlažne ceste.

  Udobnost i ugođaj

  • ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA AKTIVIRANA POKRETOM
   ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA AKTIVIRANA POKRETOM

   Električna vrata prtljažnika aktivirana pokretom opcijski su sadržaj koji omogućava rukovanje stražnjim vratima (njihovo otvaranje i zatvaranje) izvan automobila pokretom noge ispod stražnje strane vozila kako bi korištenje prtljažnika bilo puno lakše. Kad je ključ prepoznat, vrata se mogu aktivirati pokretom koristeći senzore na svakoj strani vrata.

   Kreirajte vlastiti automobil
  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Olakšajte si život pomoću HomeLink® sustava: ovaj univerzalni odašiljač može se programirati kako bi bežično upravljao trima sustavima u kući ili uredu, kao što su garažna vrata, kontrola porte ili osvjetljenje. Izgubljeni daljinski upravljači više nisu problem.

   Kreirajte vlastiti automobil
  • PRILAGODLJIVO UNUTRAŠNJE AMBIJENTALNO OSVJETLJENJE
   PRILAGODLJIVO UNUTRAŠNJE AMBIJENTALNO OSVJETLJENJE

   Ova funkcija omogućava vam izmjenu boja i zasjenjenosti u unutrašnjosti vozila kako biste prilagodili ambijent vašem trenutačnom raspoloženju. Na raspolaganju vam je deset boja: od Ice White do Racing Red.

   Kreirajte vlastiti automobil
  • KONTROLA KLIMATIZACIJE
   KONTROLA KLIMATIZACIJE

   Ovaj sustav sadrži senzor zraka koji kontrolira vlažnost, razinu smoga i ekstremne temperature vremena, prema čemu ventilacijski otvori u unutrašnjosti omogućavaju prilagođavanje unutrašnje temperature. Gdje god sjedili, putnici će se svugdje osjećati ugodno.

   Kreirajte vlastiti automobil