Infotainment sustavi

  • INCONTROL TOUCH
   INCONTROL TOUCH

   Kod S i SE modela InControl Touch pruža vam pregršt informacija i zabave. Intuitivna InControl tehnologija može vam pomoći da stignete do svoje destinacije, pronađete omiljenu glazbu ili čak pronađete ukradeno vozilo, čineći život boljim, jednostavnijim i veselijim.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   InControl Touch Pro sustav najnovije generacije hardvera i softvera podiže povezanost i zabavu potpuno novog Discoveryja na najvišu razinu. 10" HD-zaslon na dodir dostupan kod HSE i HSE Luxury modela omogućava vam brzu, uglađenu i neposrednu povezanost i informiranje. Omogućavajući bogat, privlačan vizualan i zvučan doživljaj za vozača i suputnike, na raspolaganju je i 10 GB memorije za pohranu HD filmova ili oko 2.000 pjesama, kao i USB utor i utičnica za napajanje.

   Pogledajte film
  • INCONTROL CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT PRO

   Kad odaberete InControl Touch Pro, imate mogućnost dodati InControl Connect Pro usluge, tehnologije i aplikacije kako biste sebi i svojim suputnicima omogućili najvišu razinu povezanosti i udobnosti. Funkcije uključuju InControl Apps, Remote Premium i Pro Services, kao i Wi-Fi Hotspot.

  • INCONTROL PRO SERVICES
   INCONTROL PRO SERVICES

   Kao dio InControl Connect Pro paketa opreme, Pro Services sadrže Wi-Fi Hotspot kao i brojne povezane navigacijske funkcije uključujući informacije o prometu u realnom vremenu, raspoloživost parkinga s cijenama (gdje je dostupno) i fotografski prikaz ulica. S aplikacijom za pametne telefone InControl Route Planner možete poslati lokaciju destinacije izravno s vašeg telefona do vozila i dobiti smjer kretanja za pješake ili javnim prijevozom do željene lokacije kad parkirate vozilo.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   S InControl Protect uslugom hitne službe bit će automatski obaviještene u slučaju nezgode ili ih možete manualno pozvati koristeći dugme u vozilu. Također možete kontaktirati Land Rover Optimised Assistance operatera u slučaju da trebate tehničku pomoć. Pristupom usluzi Remote Essentials možete provjeriti status vašeg vozila i odabrati praćenje puta kako biste lakše planirali troškove putovanja.

  • AUDIO
   AUDIO

   Na raspolaganju su vam 4 audio sustava. Land Rover System sadrži 6 zvučnika dok poboljšana verzija ovog sustava nudi 10 zvučnika. Također surađujemo s tvrtkom Meridian™, s kojom smo dosad razvili dva napredna sustava za potpuno novi Discovery. Verzija s 380 W ima 10 zvučnika dok Surround Sound sustav s 825 W ima 16 zvučnika i subwoofer.

  Inovacije

  • INGENIUM MOTORI
   INGENIUM MOTORI

   Ingenium je naša paleta motora stvorenih za besprijekorno izvođenje performansa bez napora uz rafiniranost i učinkovitost. Ingenium TD4 motor posjeduje jedan turbokompresor s promjenjivom geometrijom i visoko učinkoviti hlađeni intercooler za superioran odaziv motora. Ingenium SD4 240 KS motor snažno pruža idealnu kombinaciju performansi vodećih u klasi i superiornu elastičnost pri niskim brzinama.

  • 8-BRZINSKI AUTOMATSKI MJENJAČ
   8-BRZINSKI AUTOMATSKI MJENJAČ

   Svi benzinski i dizelski motori potpuno novog Discoveryja upareni su s naprednim, elektronski kontroliranim ZF 8 brzinskim automatskim mjenjačem, kojeg su Land Roverovi inženjeri konstruirali kako bi postigli uglađene promjene stupnjeva prijenosa i izrazito brzu reakciju. S osmero blizu postavljenih stupnjeva prijenosa izmjene brzina gotovo su neprimjetne.

  Performanse

  • PERFORMANSE NA CESTI
   PERFORMANSE NA CESTI

   Potpuno novi Discovery dizajniran je da omogući sigurnu, udobnu i aktivnu vožnju kako bi kilometri tijekom vožnje prošli neopaženo. Visoka kvaliteta vožnje dodatno je naglašena elektronskim servo-upravljačem dok sustav kontrole kočenja u zavoju pomaže održati stabilnost za vrijeme kočenja u zavojima modulirajući pritisak kočenja vozača.

   Pogledajte film
  • DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI
   DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI

   Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) nadgleda dinamiku vozila i intervenira u slučaju da vozilo ne odgovara zahtjevima vozača. Doprinosi tomu da potpuno novi Discovery pruži povezanu, uravnoteženu i stabilnu vožnju. U ovakvoj vožnji uživat ćete kako na cesti, tako i izvan nje.

   Pogledajte film
  • LAGANI OVJES
   LAGANI OVJES

   Konstruiran pretežno od laganih aluminijskih komponenti, ovaj koncept ovjesa potpuno je neovisan, sa širokim dvostrukim vilicama sprijeda i naprednim multi-link sustavom straga.

  • UČINKOVITE TEHNOLOGIJE
   UČINKOVITE TEHNOLOGIJE

   Potpuno novi Discovery omogućava veću učinkovitost zahvaljujući inovacijama kao što su Stop/Start tehnologija, primjena Ingenium motora, korištenje laganih materijala i poboljšana aerodinamika. Modeli opremljeni elektronskim zračnim ovjesom koriste mogućnost spuštanja u vožnji tako da se vozilo automatski spušta kako bi smanjilo otpor zraka prilikom duge vožnje.

  Sposobnost

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   All Terrain Progress Control (ATPC) je vrhunski opcijski sustav koji omogućava vozaču da postavi i zadrži konstantnu brzinu u zahtjevnim uvjetima. Radeći kao cruise control, sustav funkcionira pri brzinama između 2 i 30 km/h pomažući održati potpunu koncentraciju u upravljanju i pronalasku pravog puta između prepreka.

  • SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE
   SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE

   S najboljim sustavom u klasi za prelazak preko vode dubine do 900 mm, opcijski sustav za prepoznavanje dubine vode može biti od neprocjenjive važnosti. Samo kod Land Rovera senzori smješteni u bočnim retrovizorima na zaslonu na dodir vozaču prikazuju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i maksimalnu dubinu koja se može proći.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Naši jedinstveni Terrain Response sustavi omogućavaju vozaču optimizirati motor, mjenjač, centralni diferencijal i podvozje kako bi savladao zahtjeve terena biranjem jednog od lako prepoznatljivih načina vožnje. Opcijski sustav Terrain Response 2* još je bolji zato što nadgleda uvjete vožnje i automatski bira odgovarajuči način vožnje.

  • TRANSFER-KUTIJA S DVIJE BRZINE
   TRANSFER-KUTIJA S DVIJE BRZINE

   Uz dodatan izbor nižih brzina sustav vam omogućava preciznu kontrolu brzine i u najzahtjevnijim uvjetima. Središte transfer-kutije s dvije brzine je centralni elektronski diferencijal koji omogućava podjelu okretnog momenta u odnosu 50:50 između prednje i stražnje osovine s mogućnošću blokiranja osovina prije početka proklizavanja.

   Pogledajte film
  • ELEKTRONSKI ZRAČNI OVJES
   ELEKTRONSKI ZRAČNI OVJES

   Kompetentnu i stabilnu vožnju upotpunjuje najnoviji sustav elektronskog zračnog ovjesa koji omogućava izvrsno vođenje kotača i uravnoteženost. Sposoban svladati teške situacije, sustav održava potpuno novog Discoveryja stabilnim, potpuno neovisno o težini terena. Za dosad neviđenu kvalitetu vožnje sposoban je neprimjetno promijeniti visinu kad je potrebno.

  • VUČA
   VUČA

   S kapacitetom vuče do 3.500 kg, mogućnosti potpuno novog Discoveryja značajno su veće nego kod ostalih vozila. Dostupne funkcije uključuju električno aktiviranu kuku, pomoć pri polasku i unosu tereta i sustav mjerenja opterećenja prednjeg kraja koji pomaže u podizanju sigurnosti vuče na novu razinu.

   Pogledajte film

  Pomoć vozaču

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Pomoć pri održavanju trake otkriva kad vaše vozilo slučajno napušta voznu traku i lagano ga vraća natrag. Nadzor stanja vozača detektira kad se počnete osjećati umorno i prijevremeno vas upozorava kada trebate odmoriti.

   Pogledajte film
  • PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU
   PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU

   Kad putujete autocestom ili vozite u koloni, ovaj sustav će zadržati vaše vozilo na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred vas u slučaju da usporava ili staje bez korištenja pedala. Kada vozilo ponovno ubrza, isto čini i vaš potpuno novi Discovery.

   Pogledajte film
  • SAMOSTALNO HITNO KOČENJE
   SAMOSTALNO HITNO KOČENJE

   U slučaju da je otkriven potencijalni sudar pri brzini između 5 i 80 km/h, sustav za samostalno hitno kočenje prikazuje upozorenje za sudar sprijeda, dajući vam dovoljno vremena za akciju. U slučaju da je sudar još uvijek moguć, a vozač nije ništa poduzeo, sustav će aktivirati kočnice kako bi smanjio jačinu i posljedice mogućeg sudara.

   Pogledajte film
  • HEAD-UP ZASLON
   HEAD-UP ZASLON

   Head-up zaslon* je opcija kod SE, HSE i HSE Luxury modela koja prikazuje osnovne podatke o vozilu kao što su brzina vozila, stupanj prijenosa i smjerovi navigacije (koristeći informacije sustava InControl Touch ili InControl Touch Pro Navigation) na vjetrobranskom staklu, bez ometanja i bez potrebe da skinete pogled sa ceste. *Isključivo uz infracrveno reflektirajuće vjetrobransko staklo.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU - PARALELNO PARKIRANJE, IZLAZAK SA PARKIRNOG MJESTA I OKOMITO PARKIRANJE
   POMOĆ PRI PARKIRANJU - PARALELNO PARKIRANJE, IZLAZAK SA PARKIRNOG MJESTA I OKOMITO PARKIRANJE

   Ovaj sustav omogućava lakše paralelno i okomito parkiranje upravljajući vašim vozilom u odgovarajućem prostoru. Samo odaberite odgovarajući stupanj prijenosa i kontrolirajte brzinu vozila, pedale kočnice i gasa. Park Assist će vas sigurno izvesti iz prostora, smanjujući stres navođenjem na zaslonu.

   Pogledajte film
  • KRUŽNI SUSTAV KAMERA
   KRUŽNI SUSTAV KAMERA

   Omogućavajući pogled na okolinu od 360° preko zaslona na dodir, sustav pomaže u različitim situacijama: od parkiranja uz rubnjak do lakšeg ulaska i izlaska iz uskih prostora i raskršća. Uz ovaj sustav kamera imat ćete više samopouzdanja, upravljajući i u najzahtjevnijim prostorima i situacijama.

   Pogledajte film

  Udobnost i pogodnost

  • AKTIVAN KLJUČ
   AKTIVAN KLJUČ

   Aktivan ključ je opcijski dodatak uz koji još lakše možete živjeti život punim plućima. Aktivan ključ možete nositi i koristiti ga kako biste zaključali ili otključali vaš Land Rover ukoliko ne želite nositi običan ključ. Narukvica je robusna i potpuno nepromočiva, omogućavajući vam da uživate u mnogo aktivnosti.

   Pogledajte film
  • INTELIGENTNO PREKLAPANJE SJEDALA
   INTELIGENTNO PREKLAPANJE SJEDALA

   Potpuno novi Discovery sadrži opcijski treći red sjedala s inteligentnim preklapanjem, što vam omogućuje konfiguriranje drugog i trećeg reda sjedala koristeći prekidače u prtljažniku, na središnjem zaslonu na dodir ili preko vašeg pametnog telefona s instaliranom aplikacijom InControl Remote app.

   Pogledajte film
  • GRIJANA SJEDALA
   GRIJANA SJEDALA

   Možete nestrpljivo očekivati udobno iskustvo vožnje tijekom cijele godine s opcijom grijanih sjedala u sva tri reda te grijanih i hlađenih prednjih i srednjih sjedala. Ovisno o vašem odabranom modelu, vozač i suvozač mogu neovisno jedan o drugome odabrati željenu temperaturu koristeći zaslon na dodir.

  • OTVARANJE PRTLJAŽNIKA POKRETOM
   OTVARANJE PRTLJAŽNIKA POKRETOM

   Otvaranje prtljažnika pokretom** omogućava vam da izvana upravljate stražnjim vratima bez dodira ili korištenja ključa. Kad je ključ u blizini detektiran, funkcija može biti aktivirana pokretom ispod vozila koristeći senzore postavljene na svakoj strani stražnjih vrata. Također su na raspolaganju električna unutarnja vrata koja se mogu koristiti kao platforma za sjedenje i skladištenje tereta ili kao uspravni držač tereta.

   Pogledajte film