INFOTAINMENT SUSTAVI

  • TOUCH PRO

   Touch Pro sustav najnovije generacije hardvera i softvera podiže povezanost i zabavu Discoveryja na najvišu razinu. 10" HD-zaslon omogućava vam brzu, uglađenu i neposrednu povezanost i informiranje.

  • CONNECT PRO
   CONNECT PRO

   Kad odaberete Touch Pro, imate mogućnost dodati Connect Pro usluge, tehnologije i aplikacije kako biste sebi i svojim suputnicima omogućili najvišu razinu povezanosti i udobnosti. Funkcije uključuju InControl Apps, Remote Premium i Pro Services, kao i Wi-Fi Hotspot.

  • AUDIO
   AUDIO

   Na raspolaganju su vam 4 audio sustava. Land Rover System sadrži 6 zvučnika dok poboljšana verzija ovog sustava nudi 10 zvučnika. Također surađujemo s tvrtkom Meridian™, s kojom smo dosad razvili dva napredna sustava za Discovery. Verzija s 380 W ima 10 zvučnika dok Surround Sound sustav s 825 W ima 16 zvučnika i subwoofer.

  • ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA
   ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA

   Sustav zabave na stražnjim sjedalima sadrži zasebne 8" zaslone ugrađene u naslone za glavu, koji su standardna oprema kod HSE Luxury modela i opcijska oprema kod ostalih modela. WhiteFire®1 digitalne bežične slušalice, HDMI, Mobile Hi-Definition Link i USB priključci dio su ovog paketa opreme.

  • PRO SERVICES I WI-FI HOTSPOT
   PRO SERVICES I WI-FI HOTSPOT

   Kao dio InControl Connect Pro paketa opreme, Pro Services sadrže Wi-Fi Hotspot kao i brojne povezane navigacijske funkcije uključujući informacije o prometu u realnom vremenu, raspoloživost parkinga s cijenama (gdje je dostupno) i fotografski prikaz ulica. S aplikacijom za pametne telefone InControl Route Planner možete poslati lokaciju destinacije izravno s vašeg telefona do vozila i dobiti smjer kretanja za pješake ili javnim prijevozom do željene lokacije kad parkirate vozilo.

  • PROTECT
   PROTECT

   S InControl Protect uslugom hitne službe bit će automatski obaviještene u slučaju nezgode ili ih možete manualno pozvati koristeći dugme u vozilu. Također možete kontaktirati Land Rover Optimised Assistance operatera u slučaju da trebate tehničku pomoć. Pristupom usluzi Remote Essentials možete provjeriti status vašeg vozila i odabrati praćenje puta kako biste lakše planirali troškove putovanja.

  MERIDIAN™ SOUND SYSTEM

  Izvrsna definicija, kristalno čisti visoki i puni, duboki niski tonovi-isporučeni preko pažljivo postavljena 10 zvučnika uključujući dvokanalni subwoofer.

  MERIDIAN™ SURROUND SOUND SYSTEM

  Kompletna punina i jasnoća živih izvedbi pruženih pomoću postavljenih 14 prednja, bočna i stražnja zvučnika uključujući dvokanalni subwoofer - neprimjetno spojenima koristeći Trifield™ tehnologiju.

  INOVACIJA

  • INGENIUM MOTORI
   INGENIUM MOTORI

   Ingenium je naša paleta motora namijenjena za performanse bez napora, rafiniranost i učinkovitost i uključuje Si4 300KS Ingenium Petrol motor. Ingenium Sd4 240 KS motor s visokim performansama omogućava idealnu kombinaciju performansi vodećih u klasi i superiornu vožnju pri niskim brzinama.

  • 8-BRZINSKI AUTOMATSKI MJENJAČ
   8-BRZINSKI AUTOMATSKI MJENJAČ

   Svi benzinski i dizelski motori Discoveryja upareni su s naprednim, elektronski kontroliranim ZF 8 brzinskim automatskim mjenjačem, kojeg su Land Roverovi inženjeri konstruirali kako bi postigli uglađene promjene stupnjeva prijenosa i izrazito brzu reakciju. S osmero blizu postavljenih stupnjeva prijenosa izmjene brzina gotovo su neprimjetne.

  • LAND ROVER IGUIDE
   LAND ROVER IGUIDE

   Land Roverova iGuide aplikacija koristi najnoviju tehnologiju povećane realnosti kao pomoć u objašnjenju svih neophodnih funkcija i kontrola vašeg vozila. Također je možete koristiti kao mobilnu uputu za upotrebu i biti sigurni da uvijek imate odgovor pri ruci na svako vaše pitanje.

  PERFORMANSE

  • PERFORMANSE NA CESTI

   Discovery dizajniran je da omogući sigurnu, udobnu i aktivnu vožnju kako bi kilometri tijekom vožnje prošli neopaženo. Visoka kvaliteta vožnje dodatno je naglašena elektronskim servo-upravljačem dok sustav kontrole kočenja u zavoju pomaže održati stabilnost za vrijeme kočenja u zavojima modulirajući pritisak kočenja vozača.

  • DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI

   Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) nadgleda dinamiku vozila i intervenira u slučaju da vozilo ne odgovara zahtjevima vozača. Doprinosi tomu da Discovery pruži povezanu, uravnoteženu i stabilnu vožnju. U ovakvoj vožnji uživat ćete kako na cesti, tako i izvan nje.

  • LAGANI OVJES
   LAGANI OVJES

   Konstruiran pretežno od laganih aluminijskih komponenti, ovaj koncept ovjesa potpuno je neovisan, sa širokim dvostrukim vilicama sprijeda i naprednim multi-link sustavom straga.

  • UČINKOVITE TEHNOLOGIJE
   UČINKOVITE TEHNOLOGIJE

   Discovery omogućava veću učinkovitost zahvaljujući inovacijama kao što su Stop/Start tehnologija, primjena Ingenium motora, korištenje laganih materijala i poboljšana aerodinamika. Modeli opremljeni elektronskim zračnim ovjesom koriste mogućnost spuštanja u vožnji tako da se vozilo automatski spušta kako bi smanjilo otpor zraka prilikom duge vožnje.

  SPOSOBNOST

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   All Terrain Progress Control (ATPC) je vrhunski opcijski sustav koji omogućava vozaču da postavi i zadrži konstantnu brzinu u zahtjevnim uvjetima. Radeći kao cruise control, sustav funkcionira pri brzinama između 2 i 30 km/h pomažući održati potpunu koncentraciju u upravljanju i pronalasku pravog puta između prepreka.

  • SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE
   SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE

   S najboljim sustavom u klasi za prelazak preko vode dubine do 900 mm, opcijski sustav za prepoznavanje dubine vode može biti od neprocjenjive važnosti. Samo kod Land Rovera senzori smješteni u bočnim retrovizorima na zaslonu na dodir vozaču prikazuju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i maksimalnu dubinu koja se može proći.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Naši jedinstveni Terrain Response sustavi omogućavaju vozaču optimizirati motor, mjenjač, centralni diferencijal i podvozje kako bi savladao zahtjeve terena biranjem jednog od lako prepoznatljivih načina vožnje. Opcijski sustav Terrain Response 22 još je bolji zato što nadgleda uvjete vožnje i automatski bira odgovarajuči način vožnje.

  • TRANSFER-KUTIJA S DVIJE BRZINE

   Uz dodatan izbor nižih brzina sustav vam omogućava preciznu kontrolu brzine i u najzahtjevnijim uvjetima. Središte transfer-kutije s dvije brzine je centralni elektronski diferencijal koji omogućava podjelu okretnog momenta u odnosu 50:50 između prednje i stražnje osovine s mogućnošću blokiranja osovina prije početka proklizavanja.3

  • ELEKTRONSKI ZRAČNI OVJES
   ELEKTRONSKI ZRAČNI OVJES

   Kompetentnu i stabilnu vožnju upotpunjuje najnoviji sustav elektronskog zračnog ovjesa koji omogućava izvrsno vođenje kotača i uravnoteženost. Sposoban svladati teške situacije, sustav održava Discoveryja stabilnim, potpuno neovisno o težini terena. Za dosad neviđenu kvalitetu vožnje sposoban je neprimjetno promijeniti visinu kad je potrebno.

  • VUČA

   S kapacitetom vuče do 3.500 kg4, mogućnosti Discoveryja značajno su veće nego kod ostalih vozila. Dostupne funkcije uključuju električno aktiviranu kuku, pomoć pri polasku i unosu tereta i sustav mjerenja opterećenja prednjeg kraja koji pomaže u podizanju sigurnosti vuče na novu razinu.

  POMOĆ VOZAČU

  • SAMOSTALNO HITNO KOČENJE
   SAMOSTALNO HITNO KOČENJE

   Sustav Autonomous Emergency Braking prikazat će upozorenje ukoliko detektira potencijalni sudar s vozilima pri brzini između 5 i 80km/h, i s pješacima između 5 i 60km/h.

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Lane Keep Assist otkriva kada vozilo nenamjerno napušta svoju traku i primjenjuje korektivni moment na upravljaču, ohrabrujući vas da usmjerite vaš Discovery natrag.

  • FRONT AND REAR PARKING AID
   FRONT AND REAR PARKING AID

   Čini manevriranje lakšim. Kako bi vam pomogao da sigurno parkirate u uskom prostoru, kamere prikazuju prednji i stražnji pogled vozila na zaslonu na dodir i daju zvučno i vizualno upozorenje.

  • KRUŽNI SUSTAV KAMERA
   KRUŽNI SUSTAV KAMERA

   Omogućuje bolju vidljivost pri vožnji unatrag. Na zaslonu na dodir pojavljuju se linije koje predstavljaju Discovery i vaš predviđeni put, da bi pomogao pri parkiranju ili postavljanju prikolice.

  • PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU
   PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU

   Cruise Control i Speed Limiter5 održavaju postojeću brzinu bez potrebe za stalnim korištenjem pedale gasa, pomažući u smanjivanju umora vozača. Također vam omogućava postavljanje maksimalne brzine.

  PACK OPCIJE

  Izaberite iz palete paketa kako biste poboljšali vaše iskustvo vožnje.

  • PARK ASSIST
   PARK ASSIST

   Park Assist sustav će vam pomoći u upravljanju vašeg Discoveryja prilikom ulaska ili izlaska na paralelna ili okomita parkirna mjesta. Istovremeno grafika i upute će vam pomoći za vrijeme manevriranja.

  • 360° PARKING AID
   360° PARKING AID

   Pružajući potpunu pouzdanost prilikom manevriranja u uskim prostorima, sustav 360° Parking Aid pruža vam zvučnu i vizualnu obavijest o vašoj udaljenosti od prepreka prilikom parkiranja.

  • REAR TRAFFIC MONITOR
   REAR TRAFFIC MONITOR

   Prilikom vožnje unatrag, izlazeći iz parkirališta, Rear Traffic Monitor sustav će vas upozoriti na nadolazeća vozila, pješake ili ostale opasnosti, čak i prilikom zaklonjenog pogleda.

  • CLEAR EXIT MONITOR
   CLEAR EXIT MONITOR

   Pomaže putnicima da budu sigurni prilikom izlaska iz Discoveryja, upozoravajući na nadolazeće opasnosti, kao što su prolazna vozila i biciklisti.

  • ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC) SA STOP AND GO
   ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC) SA STOP AND GO

   Adaptive Cruise Control sa Stop & Go sustavom zadržat će Discovery na sigurnu udaljenost od prednjeg vozila u slučaju usporavanja i zaustavljanja ukoliko prolazite ili putujete kroz usporeni promet. Ukoliko se vozilo ispred vas zaustavi, glatko ćete se zaustaviti i nastaviti s mjesta mirovanja.

  • HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING
   HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

   Sustav High-speed Emergency Braking otkriva mogućnost potencijalnog sudara s vozilom ispred i upozorava vozača da zakoči. Ukoliko vozač ne poduzme nikakvu aktivnost, sustav aktivira kočnice kako bi smanjio posledice mogućeg udara.

  • BLIND SPOT ASSIST
   BLIND SPOT ASSIST

   Prilikom promjene voznih traka, ukoliko Discovery uoči približavanje drugog vozila u mrtvom kutu, na odgovarajućim bočnim retrovizorom pojavit će se mali upozoravajući bljesak. Također, okretni moment upravljača se priprema za vođenje vašeg Discovery-ja što dalje od približavajućeg vozila.

  • TRAFFIC SIGN RECOGNITION I ADAPTIVE SPEED LIMITER
   TRAFFIC SIGN RECOGNITION I ADAPTIVE SPEED LIMITER

   Traffic Sign Recognition sustav informira vas i upozorava na cesti, prikazujući znakove ograničenja brzine i zabrane pretjecanja na instrument ploči, gdje se mogu lako vidjeti.

  • ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC) SA STEERING WHEEL
   ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC) SA STEERING WHEEL

   Sustav radi s vama kako bi vam vožnju autocestom i u gustom prometu učinio lakšom i udobnijom. Adaptive Cruise Control sa Steering Assist sustavom aktivno održava vozilo u sredini vozne trake, održavajući potrebnu udaljenost od vozila ispred vas.

  • 360° SURROUND CAMERA
   360° SURROUND CAMERA

   Pomoću četiriju digitalnih kamera, neprimjetno postavljenih diljem vozila, 360° Surround Camera sustav omogućava vam pogled Discoveryja s gornje strane na zaslonu na dodir. Na raspolaganju su vam nekoliko pogleda koje vam pomažu prilikom raznih manevara.

  • PARK ASSIST
   PARK ASSIST

   Park Assist sustav će vam pomoći u upravljanju vašeg Discoveryja prilikom ulaska ili izlaska na paralelna ili okomita parkirna mjesta. Istovremeno grafika i upute će vam pomoći za vrijeme manevriranja.

  • 360° PARKING AID
   360° PARKING AID

   Pružajući potpunu pouzdanost prilikom manevriranja u uskim prostorima, sustav 360° Parking Aid pruža vam zvučnu i vizualnu obavijest o vašoj udaljenosti od prepreka prilikom parkiranja.

  • REAR TRAFFIC MONITOR
   REAR TRAFFIC MONITOR

   Prilikom vožnje unatrag, izlazeći iz parkirališta, Rear Traffic Monitor sustav će vas upozoriti na nadolazeća vozila, pješake ili ostale opasnosti, čak i prilikom zaklonjenog pogleda.

  • CLEAR EXIT MONITOR
   CLEAR EXIT MONITOR

   Pomaže putnicima da budu sigurni prilikom izlaska iz Discoveryja, upozoravajući na nadolazeće opasnosti, kao što su prolazna vozila i biciklisti.

  • HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING
   HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

   Sustav High-speed Emergency Braking otkriva mogućnost potencijalnog sudara s vozilom ispred i upozorava vozača da zakoči. Ukoliko vozač ne poduzme nikakvu aktivnost, sustav aktivira kočnice kako bi smanjio posledice mogućeg udara.

  • BLIND SPOT ASSIST
   BLIND SPOT ASSIST

   Prilikom promjene voznih traka, ukoliko Discovery uoči približavanje drugog vozila u mrtvom kutu, na odgovarajućim bočnim retrovizorom pojavit će se mali upozoravajući bljesak. Također, okretni moment upravljača se priprema za vođenje vašeg Discovery-ja što dalje od približavajućeg vozila.

  • TRAFFIC SIGN RECOGNITION I ADAPTIVE SPEED LIMITER
   TRAFFIC SIGN RECOGNITION I ADAPTIVE SPEED LIMITER

   Traffic Sign Recognition sustav informira vas i upozorava na cesti, prikazujući znakove ograničenja brzine i zabrane pretjecanja na instrument ploči, gdje se mogu lako vidjeti.

  UDOBNOST I POGODNOST

  • AKTIVAN KLJUČ

   Aktivan ključ je opcijski dodatak uz koji još lakše možete živjeti život punim plućima. Aktivan ključ možete nositi i koristiti ga kako biste zaključali ili otključali vaš Land Rover ukoliko ne želite nositi običan ključ. Narukvica je robusna i potpuno nepromočiva, omogućavajući vam da uživate u mnogo aktivnosti.

  • INTELIGENTNO PREKLAPANJE SJEDALA

   Discovery sadrži opcijski treći red sjedala s inteligentnim preklapanjem, što vam omogućuje konfiguriranje drugog i trećeg reda sjedala koristeći prekidače u prtljažniku, na središnjem zaslonu na dodir ili preko vašeg pametnog telefona s instaliranom aplikacijom InControl Remote app.

  • GRIJANA SJEDALA
   GRIJANA SJEDALA

   Možete nestrpljivo očekivati udobno iskustvo vožnje tijekom cijele godine s opcijom grijanih sjedala u sva tri reda te grijanih i hlađenih prednjih i srednjih sjedala. Ovisno o vašem odabranom modelu, vozač i suvozač mogu neovisno jedan o drugome odabrati željenu temperaturu koristeći zaslon na dodir.

  • OTVARANJE PRTLJAŽNIKA POKRETOM
   OTVARANJE PRTLJAŽNIKA POKRETOM

   Otvaranje prtljažnika pokretom6 omogućava vam da izvana upravljate stražnjim vratima bez dodira ili korištenja ključa. Kad je ključ u blizini detektiran, funkcija može biti aktivirana pokretom ispod vozila koristeći senzore postavljene na svakoj strani stražnjih vrata. Također su na raspolaganju električna unutarnja vrata koja se mogu koristiti kao platforma za sjedenje i skladištenje tereta ili kao uspravni držač tereta.