Informatički sustav

  • MERIDIAN™ DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM
   MERIDIAN™ DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

   Land Rover u partnerstvu s Meridianom, svjetskim liderom na području audio-tehnologije visokih performansi i digitalnog procesiranja zvuka, razvio je napredni audio-sustav za Discovery Sport. Opcijski 825W Meridian Digital Surround Sound System, koji sadrži 16 zvučnika i dvokanalni subwoofer, daje kristalno čiste visoke i bogato duboke bas tonove u cijeloj unutrašnjosti. Slušajte svoju glazbu baš onako kako vi želite.

  • INCONTROL TOUCH I TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH I TOUCH PRO

   InControl je izbor naprednih tehnologija koje vam omogućavaju neprimjetno i sigurno digitalno povezivanje na daljinu s vašim autom. Ovi sustavi mogu biti nadograđeni odgovarajućim paketima za povezivanje: InControl Connect i Connect Pro.

  • INCONTROL CONNECT I CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT I CONNECT PRO

   Ove dodatne tehnologije još više poboljšavaju vašu povezanost i udobnost. InControl Apps omogućavaju vam poboljšano iskustvo u unutrašnjosti vozila pomoću kompatibilnih aplikacija za pametne telefone i 10" zaslona na dodir. Osim toga, Remote Premium sustav omogućava vam nadzor i interakciju s vašim vozilom. Pomoću Wi-Fi Hotspot i InControl Pro Services funkcija povezani ste s vanjskim svijetom: bilo da je u pitanju posao ili zadovoljstvo, vaš je život puno lakši.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Vaš pametni telefon portal je koji vas povezuje s vašim Land Roverom pomoću InControl Protect sustava. Možete provjeriti razinu goriva, pronaći svoje vozilo na punom parkingu, snimiti svoja putovanja ili čak provjeriti jeste li ostavili prozor otvorenim. Također je uključena optimizirana Land Rover Asistencija koja u slučaju nezgode može poslati vašu lokaciju i dijagnostičke podatke vašoj vučnoj službi. U slučaju teške nesreće funkcija SOS Emergency Call obaviještava hitne službe o vašoj trenutnoj lokaciji.

  • INCONTROL SECURE
   INCONTROL SECURE

   U slučaju da netko provali u vaše vozilo ili ga pokuša ukrasti, automatski se aktivira sustav InControl Secure pomoću InControl Protect aktivacije. Vi ste obaviješteni i vozilo je praćeno do lokacije na kojoj ga nadležne službe mogu pronaći. Čak i u slučaju krađe s vašim ključevima, možete obavijestiti pozivni centar za praćenje vozila koristeći InControl Remote App.

  • ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA
   ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA

   Putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati u individualnoj zabavi zahvaljujući dvama 8" zaslonima ugrađenima u naslonima za glavu. Pomoću zasebnog para WhiteFire® digitalnih bežičnih slušalica, jedne USB-utičnice u drugom redu sjedala i odgovarajućeg daljinskog upravljača putnici mogu proizvoljno odabrati film, glazbu, igre ili čak televiziju.

  Inovacija

  • INGENIUM MOTORI
   INGENIUM MOTORI

   Naš novi motor dizajniran je i projektiran kako bi bez napora pružio najbolje performanse, veću učinkovitost i neusporedivu profinjenost. Osjetno lakši od svojih prethodnika za čak 20 kg, na raspolaganju je u verziji od 150 KS i 180 KS, s 2 ili 4 pogonska kotača i izborom od šestbrzinskog ručnog ili devetbrzinskog automatskog mjenjača. Unutarnje trenje smanjeno je za znatnih 17% u odnosu na prethodne dizelske motore, a servisni intervali produljeni su sa 16.000 na 21.000 milju kod 4WD modela.

  • LAGANI OVJES
   LAGANI OVJES

   Konstruiran od aluminija i laganog čelika, napredna hidraulična tehnologija amortizera smanjuje buku koja prodire u unutrašnjost karoserije uslijed udarca. Sustav također omogućava ublažavanje udaraca zbog neravnina na cesti, pri čemu nema povratne reakcije na vaše ruke ili karoseriju vozila.

  Performanse

  • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
   PRILAGODLJIVA DINAMIKA

   Prilagodljiva dinamika omogućava optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. To je moguće praćenjem kretanja vozila najmanje 1000 puta u sekundi i blagim ili krutim podešavanjem amortizera sukladno uvjetima na cesti. Sve ovo događa se gotovo trenutačno kako bi se smanjilo prevrtanje, povećala kontrola i osigurala mirna, neutralna vožnja. Sustav čak može predvidjeti terensku vožnju i sukladno tome prilagoditi ovjes.

  • KONTROLA OKRETNOG MOMENTA KOČENJEM
   KONTROLA OKRETNOG MOMENTA KOČENJEM

   Ovaj sustav naglašava agilnost i stabilnost vozila u zavoju. On kontinuirano nadgleda i balansira raspodjelu okretnog momenta između svih kotača kako bi poboljšao prianjanje i upravljanje na cesti ili off-road terenu. Sustav također može povećati omjer skretanja i smanjiti podupravljanje aktiviranjem kočnice unutarnjeg stražnjeg kotača, povećavajući okretni moment vanjskog kotača, čime doprinosi stabilnosti.

  • ECO-MODUS
   ECO-MODUS

   U slučaju aktiviranja ova standardna funkcija daje prioritet najvažnijim značajkama vozila, uključujući automatski mjenjač, aktivni pogon, grijanje i klimatizaciju, kako bi doprinijela smanjivanju potrošnje goriva i CO₂ emisija. Bitni ECO podatci pojavljuju se na zaslonu na dodir kako bi se vozač prilagodio ekonomičnom načinu vožnje.

  • AUTOMATSKI MJENJAČ S DEVET BRZINA
   AUTOMATSKI MJENJAČ S DEVET BRZINA

   Lagani, kompaktni automatski mjenjač s devet brzina omogućava optimalnu potrošnju goriva i ispuštanje CO₂ emisija, kao i bolju kontrolu u uvjetima smanjenog prianjanja - ili, prilikom vuče, pomoću posebno osmišljenog ultra-niskog prvog stupnja prijenosa. Mjenjač je izrazito robustan i savršeno nadopunjava terenske mogućnosti vozila, istovremeno pružajući neslućene razine profinjenosti i učinkovitosti.

  Sposobnosti

  • TERRAIN RESPONSE
   TERRAIN RESPONSE

   Naši jedinstveni Terrain Response sustavi omogućavaju vozaču optimizirati motor, mjenjač, centralni diferencijal i podvozje kako bi savladao zahtjeve terena odabirom jednog od lako prepoznatljivih načina vožnje. Opcijski sustav Terrain Response 2* još je bolji zato što nadzire uvjete vožnje i automatski bira odgovarajući način vožnje.

  • KONTROLA KRETANJA NA NIZBRDICI
   KONTROLA KRETANJA NA NIZBRDICI

   Sličan funkciji Hill Start Assist, ovaj sustav sprečava naglo ubrzavanje vozila. U slučaju da vozilo zastaje i kreće na nizbrdici sustav zadržava kočnice prije postupnog otpuštanja prilikom kretanja.

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Djelujući pri izuzetno niskim brzinama od 1.8 km/h do 30 km/h, sustav All Terrain Progress Control (ATPC) pomaže vozaču u održavanju konstantne brzine u zahtjevnim uvjetima kako bi se mogao koncentrirati na upravljanje i pronalaženje puta između prepreka. Također omogućava ravnomjerno i uglađeno kretanje čak i na podlogama s niskim prianjanjem kao što su led, snijeg ili vlažna trava.

  • AKTIVNI POGON
   AKTIVNI POGON

   Opcijski sadržaj kod TD4 180 KS i Si4 motora, ovaj sustav može biti od neprocjenjive važnosti na cesti i off-road terenu. U mnogim situacijama na cesti može isključiti pogon stražnjih kotača smanjujući potrošnju goriva. U slučaju promjene podloge ili naglog ubrzanja neprimjetno se iznova aktivira za vrijeme od 300 milisekundi. Uz to, informacije prikazane na namjenskom zaslonu na dodir pružaju vam osjećaj sigurnosti.

  • HILL DESCENT CONTROL
   HILL DESCENT CONTROL

   Land Roverov patentirani sustav Hill Descent Control (HDC) standardna je funkcija kod svih modela s pogonom na 4 kotača (4WD). HDC sustav pomaže vozaču kontroliranim spuštanjem sa izvanredno strmih površina održavajući konstantnu brzinu i samostalnim kočenjem svakog kotača. Sustav automatski smanjuje brzinu vozila održavajući relativnu brzinu sukladno stupnju prijenosa i poziciji pedale gasa.

  • SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE
   SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE DUBINE VODE

   Uz ovaj sustav osjećajte se sigurnije prilikom prelaska potoka, gaza ili vijugajuće poplavne vode. Sustav mjeri dubinu vode pomoću senzora na donjoj strani retrovizora pružajući informacije o vozilu u realnom vremenu. Ovi podatci i najveća dozvoljena dubina gaza prikazani su na zaslonu na dodir, dajući vam točne informacije kako biste mogli primjereno reagirati.

  Pomoć vozaču

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU VOZNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU VOZNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Sustav za pomoć pri održavanju vozne trake otkriva kad vaše vozilo slučajno napušta voznu traku i lagano ga vraća natrag. Nadzor stanja vozača detektira kad se počnete osjećati umorno i prijevremeno vas upozorava kada trebate odmoriti.

  • PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU
   PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU

   Kad putujete autocestom ili vozite u koloni, ovaj sustav zadržat će vaše vozilo na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred vas u slučaju da ono usporava ili zastaje. Kad vozilo ponovno ubrza, isto čini i vaš Discovery Sport.

  • SAMOSTALNO HITNO KOČENJE
   SAMOSTALNO HITNO KOČENJE

   U slučaju da je otkriven potencijalni sudar, sustav za samostalno hitno kočenje prikazuje upozorenje za sudar sprijeda, dajući vam dovoljno vremena za reakciju. U slučaju da je sudar još uvijek moguć, a vozač nije ništa poduzeo, sustav će samostalno aktivirati kočnice kako bi smanjio jačinu i posljedice mogućeg sudara.

  • NADZOR MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA
   NADZOR MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA

   Nadzor mrtvog kuta upozorava vas na vozilo koje se nalazi ili se ubrzano približava vašem mrtvom kutu koristeći lampicu za malo svjetlosno upozorenje u staklu bočnog retrovizora. Sustav za otkrivanje nadolazećeg vozila upozorava vas na opasnosti koje dolaze na bilo kojoj strani vašeg vozila preko zvučnog i vizualnog upozorenja: tako znate što je iza vas čak i u slučaju smanjene vidljivosti.

  • INTELIGENTNA POMOĆ PRI PARKIRANJU
   INTELIGENTNA POMOĆ PRI PARKIRANJU

   Ovaj sustav omogućava jednostavnije paralelno i okomito parkiranje upravljajući vašim vozilom u odgovarajućem prostoru. Samo izaberite odgovarajući stupanj prijenosa i kontrolirajte brzinu vozila koristeći pedale kočnice i gasa. Park Assist sigurno će vas izvesti iz prostora, smanjujući stres navođenjem na zaslonu.

  • KRUŽNI SUSTAV KAMERA
   KRUŽNI SUSTAV KAMERA

   Omogućavajući pogled na okolinu od 360° preko zaslona na dodir, sustav pomaže u različitim situacijama: od parkiranja uz rubnik i lakšeg ulaska i izlaska iz uskih prostora do vuče. Također možete uvećati i pomjerati sliku kako biste vidjeli i izbjegli objekte izvan vašeg vidokruga, a bitne informacije bit će vam prikazane na zaslonu na dodir.

  Udobnost i pogodnost

  • GRIJANJE I HLAĐENJE PREDNJIH SJEDALA
   GRIJANJE I HLAĐENJE PREDNJIH SJEDALA

   Bilo ljeto ili zima, grijanje i hlađenje prednjih sjedala svakomu omogućavaju uživanje u odabranoj temperaturi. Zrak cirkulira prostorom pomoću ventilatora preko cijevi u sjedalu grijući ili hladeći njegovu površinu. Grijanje i hlađenje svakog sjedala može se podesiti zasebno.

  • HEAD-UP ZASLON
   HEAD-UP ZASLON

   Ova opcija prikazuje ključne podatke o automobilu kao što su brzina vozila, stupanj prijenosa i upute navigacije na vjetrobranskom staklu, bez potrebe da vozač skloni pogled s ceste. Prvi i jedinstven u svijetu, sustav koristi holografske tehnike koje rezultiraju superiornom gustoćom boja, svjetlošću i kontrastom. Vozač ovu funkciju može uključiti i isključiti prema potrebi.

  • KONTROLA KLIMATIZACIJE
   KONTROLA KLIMATIZACIJE

   Ovaj sustav sadrži senzor zraka koji kontrolira vlažnost, razinu smoga i ekstremne temperature vremena, prema čemu ventilacijski otvori u unutrašnjosti omogućavaju prilagođavanje unutrašnje temperature. Gdje god sjedili, putnici će se svugdje osjećati ugodno.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Olakšajte si život pomoću HomeLink® sustava: ovaj univerzalni odašiljač može se programirati kako bi bežično upravljao trima sustavima u kući ili uredu, kao što su garažna vrata, kontrola porte ili osvjetljenje. Izgubljeni daljinski upravljači više nisu problem.