Infotainment

 • Meridian™ SURROUND SOUND SYSTEM
  Meridian™ SURROUND SOUND SYSTEM

  Land Rover je u suradnji s tvrtkom Meridian, svjetskim liderom u audio tehnologijama visokih performansi i digitalne obrade zvuka, razvio napredni zvučni sustav za Discovery Sport. Opcijski 825W Meridian Surround Sound System uključuje 16 zvučnika i dvo-kanalni subwoofer koji pruža kristalno čiste visoke i bogate, duboke niske tonove diljem unutrašnjosti auta. Slušajte vašu glazbu kako vi želite.

  Istražite Meridian
 • CONNECT I CONNECT PRO
  CONNECT I CONNECT PRO

  Ovi dodatni paketi poboljšavaju povezanost vašeg vozila. InControl Apps omogućavaju vam poboljšano iskustvo u unutrašnjosti vozila pomoću kompatibilnih aplikacija za pametne telefone poput aplikacije Spotify app donoseći u vaš život preko 30 milijuna pjesama. Zaslon na dodir omogućava vam nadzor i interakciju s vašim Discovery Sportom. Pomoću Wi-Fi Hotspot i Pro Services funkcija možete ostati povezani s vanjskim svijetom, čineći vaš život lakšim.

 • PROTECT
  PROTECT

  Vaš pametni telefon ima funkciju portala za povezivanje s vašim Land Roverom pomoću Protect sustava. Možete provjeriti vašu razinu goriva na daljinu, pronaći svoje vozilo na punom parkiralištu, snimiti vaša putovanja ili čak provjeriti jeste li ostavili prozor otvorenim. Optimizirana Land Rover Assistance pomoć također je uključena koja, u neželjenom slučaju kvara, može poslati dijagnostičke i lokacijske informacije vašoj tvrtki za pomoć. Prilikom ozbiljnih nezgoda, SOS Emergency Call obaviještava hitne službe na vašoj lokaciji.

 • SECURE TRACKER
  SECURE TRACKER

  U slučaju da netko provali u vaše vozilo ili ga pokuša ilegalno pokrenuti, aktivira se sustav Secure Tracker pomoću aktiviranja sustava Protect. Vi ste upozoreni i vozilo je praćeno do lokacije na kojoj ga nadležne službe mogu pronaći. Čak i u slučaju krađe s vašim ključevima, možete obavijestiti pozivni centar za praćenje vozila koristeći Remote App.

 • TOUCH I TOUCH PRO
  TOUCH I TOUCH PRO

  InControl je naša paleta naprednih tehnologija koje održavaju vaše digitalne veze i neprimjetno i sigurno vas povezuju s vašim vozilom kada ste udaljeni od njega. Ovi sustavi mogu se poboljšati s njihovim odgovarajućim paketima: Connect i Connect Pro.

 • ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA
  ZABAVA NA STRAŽNJIM SJEDALIMA

  Putnici u stražnjem dijelu vozila mogu uživati u individualnoj zabavi zahvaljujući dvama 8" zaslonima ugrađenima u naslonima za glavu prednjih sjedala. Pomoću posebnog para WhiteFire® digitalnih bežičnih slušalica, jedne USB-utičnice u drugom redu sjedala i odgovarajućeg daljinskog upravljača, putnici mogu odabrati film, glazbu, igre ili čak televiziju.

Inovacije

 • INGENIUM MOTORI
  INGENIUM MOTORI

  Omogućavajući sportskije performanse, 4-cilindarski 2.0 litarski Si4 Petrol motor razvija 240KS ili 290KS snage kako bi pružio maksimalnu učinkovitost, performanse i nisku potrošnju goriva pomoću Continuously Variable Valve Lift sustava u kombinaciji s varijatorom faze bregastih osovina. Na raspolaganju su također diesel opcije uključujući 150KS, 180KS i 240KS motore.

 • LAGANI OVJES
  LAGANI OVJES

  Konstruiran od aluminija i laganog čelika, napredna hidraulična tehnologija amortizera smanjuje buku koja prodire u unutrašnjost karoserije uslijed udarca. Za stabilniju vožnju sustav također omogućava ublažavanje udaraca zbog neravnina na cesti.

Performanse

 • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
  PRILAGODLJIVA DINAMIKA

  Adaptive Dynamics omogućava optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. To je moguće praćenjem kretanja vozila najmanje 1000 puta u sekundi i blagim ili krutim podešavanjem amortizera sukladno uvjetima na cesti. Ovo se događa gotovo trenutačno kako bi se smanjilo prevrtanje, povećala kontrola i osigurala mirna, neutralna vožnja. Sustav čak može predvidjeti terensku vožnju i sukladno tome prilagoditi ovjes.

 • KONTROLA OKRETNOG MOMENTA KOČENJEM
  KONTROLA OKRETNOG MOMENTA KOČENJEM

  Ovaj sustav naglašava agilnost i stabilnost vozila u zavoju. On kontinuirano nadgleda i balansira raspodjelu okretnog momenta između svih kotača kako bi poboljšao prianjanje i upravljanje na cesti ili off-road terenu. Sustav također može povećati omjer skretanja i smanjiti podupravljanje aktiviranjem kočnice unutarnjeg stražnjeg kotača, povećavajući okretni moment vanjskog kotača, čime doprinosi stabilnosti.

 • ECO-MODUS
  ECO-MODUS

  U slučaju aktiviranja, ova standardna funkcija daje prioritet najvažnijim značajkama vozila, uključujući automatski mjenjač, Active Driveline, grijanje i klimatizaciju, kako bi pomogla smanjivanju potrošnje goriva i CO2 emisija. ECO podatci obaviještavaju vozača s relevantnim informacijama preko zaslona na dodir kako bi se usvojile više navika o ekonomičnijoj vožnji.

 • AUTOMATSKI MJENJAČ S 9 BRZINA
  AUTOMATSKI MJENJAČ S 9 BRZINA

  Lagani, kompaktni automatski mjenjač s devet brzina omogućava optimalnu potrošnju goriva i CO2 emisija, kao i bolju kontrolu u uvjetima smanjenog prianjanja - ili, prilikom vuče, pomoću posebno osmišljenog ultra-niskog prvog stupnja prijenosa. Mjenjač je izrazito robustan i savršeno nadopunjava terenske mogućnosti vozila, istovremeno pružajući neslućene razine profinjenosti i učinkovitosti

Sposobnost

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Terrain Response sustav podiže mogućnosti do novih visina. Optimizira motor vozila, transmisiju, diferencijal i sustave karoserije kako bi poboljšao vožnju, udobnost i prianjanje, bez obzira na teren. Samo odaberite način vožnje koji odgovara uvjetima: General Driving, Grass/Gravel/Snow, Mud/Ruts i Sand. Vozilo uvijek pruža pouzdanu, sigurnu vožnju.

 • KONTROLA KRETANJA NA NIZBRDICI
  KONTROLA KRETANJA NA NIZBRDICI

  Sličan Hill Start Assist funkciji, ovaj sustav spriječava naglo ubrzanje vozila. U slučaju da vozilo stane i krene na nizbrdici, sustav zadržava kočnice prije postupnog otpuštanja prilikom pokretanja.

 • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  Djelujući pri jako niskim brzinama, od 1.8 km/h do 30 km/h, sustav All Terrain Progress Control (ATPC) pomaže vozaču u održavanju konstantne brzine u zahtjevnim uvjetima kako bi se mogao koncentrirati na upravljanje i pronalaženje puta između prepreka. Također omogućava ravnomjerno i uglađeno kretanje čak i na podlogama s niskim prianjanjem kao što su led, snijeg ili vlažna trava.

 • AKTIVNI POGON
  AKTIVNI POGON

  Opcijski kod Si4 290KS motora (standard kod SD4 240KS motora), ovaj sustav može biti od neprocjenjive važnosti na cesti i terenu. U mnogim situacijama na cesti može isključiti pogon stražnjih kotača smanjujući potrošnju goriva. U slučaju promjene podloge ili naglog ubrzanja, iznova se neprimjetno aktivira u roku od 300 milisekundi. Namjenski prikaz na zaslonu na dodir osigurava vam osjećaj kontrole.

 • HILL DESCENT CONTROL
  HILL DESCENT CONTROL

  Land Roverov patentirani Hill Descent Control (HDC) sustav standardna je funkcija kod svih All Wheel Drive (AWD) vozila. HDC pomaže vozaču s kontroliranim spuštanjem na teškim nagibima održavajući konstantnu brzinu i primjenjujući neovisno kočenje na svakom kotaču. Sustav automatski smanjuje brzinu vozila održavajući relativnu brzinu sukladno odabranom stupnju prijenosa i pozicije pedale gasa.

 • WADE SENSING
  WADE SENSING

  Osjećajte se sigurnije prilikom prelaska potoka, gaza ili vijugajuće poplavne vode. Wade Sensing mjeri dubinu vode pomoću senzora na donjoj strani bočnih retrovizora i pruža informacije u realnom vremenu u odnosu na vozilo. Ovi podatci i najveća dozvoljena dubina prelaska prikazani su na zaslonu na dodir, dajući vam točne informacije kako biste mogli primjereno reagirati.

Pomoć za vozača

 • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU VOZNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
  POMOĆ PRI ODRŽAVANJU VOZNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

  Ako napuštate vašu traku, Lane Keep Assist sustav primjenjuje korektivni moment na upravljaču, ohrabrujući vas da usmjerite Discovery Sport natrag. Driver Condition Monitor sustav upozorava vas da odmorite ukoliko ustanovi da se osjećate umorno.

 • PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU
  PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA POMOĆI U ZAUSTAVLJANJU

  Kad krstarite autocestom ili vozite u koloni, ovaj sustav zadržat će vaše vozilo na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred vas u slučaju njegovog usporavanja ili stajanja. Kada se promet pokrene, jednostavno dodirnite pedalu gasa i Adaptive Cruise Control nastavit će slijediti auto ispred. Sustav radi s brzinama od 16km/h do brzine na autocesti.

 • SAMOSTALNO HITNO KOČENJE
  SAMOSTALNO HITNO KOČENJE

  U slučaju otkrivanja potencijalnog sudara, ovaj sustav će prikazati upozorenje za sudar sprijeda, dajući vam vremena za reakciju. U slučaju da ne reagirate, sustav će aktivirati kočnice kako bi smanjio težinu mogućeg sudara.

 • NADZOR MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA
  NADZOR MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA

  Ova tehnologija upozorava vas na vozila koja se nalaze ili brzo nadolaze u vaš nepregledni kut. To čini pomoću malog svjetla upozorenja u odgovarajućem bočnom retrovizoru. Reverse Traffic Detection upozorava vas na opasnosti koje nadolaze s bilo koje strane vašeg vozila pomoću zvučnog i vizualnog upozorenja. Na taj način znate što je iza vas čak i kada vam je pogled nepregledan.

 • INTELIGENTNA POMOĆ PRI PARKIRANJU
  INTELIGENTNA POMOĆ PRI PARKIRANJU

  Park Assist čini paralelno i okomito parkiranje jednostavnim upravljajući vašim vozilom u odgovarajući prostor. Jednostavno odaberite odgovarajući stupanj prijenosa i kontrolirajte brzinu vozila pomoću pedala kočnice i gasa. Sustav će vas također voditi pri izlasku iz prostora, olakšavajući vam manevriranje. Grafika i upute pomažu vaš napredak.

 • KRUŽNI SUSTAV KAMERA
  KRUŽNI SUSTAV KAMERA

  Pružajući pogled od 360° oko vozila, ovaj sustav s kamerama pomaže u raznim situacijama; od parkiranja uz rubnik i lakšeg ulaska i izlaska iz uskih prostora do vuče. Također možete uvećati i pomjerati sliku kako biste vidjeli i izbjegli objekte ispod vašeg vidnog polja; bitne informacije prikazuju se na zaslonu na dodir.

Udobnost i pogodnost

 • GRIJANA I HLAĐENA PREDNJA SJEDALA
  GRIJANA I HLAĐENA PREDNJA SJEDALA

  Ljeto ili zima, grijana i hlađena prednja sjedala osiguravaju da svatko uživa u svojoj odabranoj temperaturi. Kondicionirani zrak cirkulira pomoću ventilatora preko kanala u donjem dijelu sjedala, grijući ili hladeći površinu. Svako se sjedalo može posebno podesiti.

 • HEAD-UP ZASLON
  HEAD-UP ZASLON

  Predstavlja ključne podatke vozila, kao što su vaša brzina, odabrani stupanj prijenosa i smjerovi navigacije, na vjetrobranskom staklu. Funkcija se može upaliti ili ugasiti, ovisno o vašim željama. Dostupna je kao opcija kao dio Head-up Display Packa.

 • KONTROLA KLIMATIZACIJE
  KONTROLA KLIMATIZACIJE

  Ovaj sustav opremljen je senzorom zraka koji nadgleda vlažnost, razinu smoga i ekstreme u vremenu; otvori za ventilaciju diljem vozila, sukladno tome, omogućavaju vam prilagodbu unutrašnje temperature. Gdje god vaši putnici sjedili, uvijek se mogu osjećati udobno.

 • HOMELINK®
  HOMELINK®

  Olakšajte si život pomoću HomeLink® sustava. Ovaj univerzalni odašiljač može se programirati kako bi bežično upravljao trima sustavima u kući ili uredu, kao što su garažna vrata, porte ili osvjetljenje. Izgubljeni daljinski upravljači više nisu problem.